Nidos receptas: makaronai su lašiša ir kreminiu padažu

Nors žuvies lietuviai vartoja daugiau ir daugiau, vis tiek statistiškai šiuo klausimu esame kažkur pačioje Europos šalių sąrašo apačioje. Pamėginkite kada paskaičiuoti – kiek kartų per savaitę žuvį ruošiate jūs patys? Mano virtuvėje žuvis yra gana dažnas svečias, tačiau ne mažiau man patinka geri itališki makaronai! Tad kai susijungia šie abu mėgstami ingredientai, namuose pakvimpa tikra švente!
Nida Degutienė ir jos ruošas patiekalas
Nida Degutienė ir jos ruošas patiekalas / Nidos Degutienės nuotr.

Šįkart nesudėtingam patiekalui naudojau juodos spalvos pastą, kuri gaminama su kalmarų rašalu (squid ink), valgant, tiesa, jis nesijaučia, bet juoda spagečių spalva itin šventiškai atrodo lėkštėje. Na, o padažas – pats paprasčiausias: česnakai, svogūnai, baltas vynas ir grietinėlė! Ir svarbiausia, neperkaitinti žuvies – pakaks sumesti lašišos gabalėlius į karštą padažą, ir galit išjungti kaitrą – žuviai tik tiek ir tereikia, kad išliktų sultinga ir pilnai paruošta valgyti.

Nidos Degutienės nuotr. /Makaronai su lašiša ir kreminiu padažu
Nidos Degutienės nuotr. /Makaronai su lašiša ir kreminiu padažu

Itališki makaronai su lašiša ir kreminiu padažu

  • 250 g makaronų (gali būti bet kokios rūšies ir formos);
  • 2 valg. šaukšt. sviesto;
  • 1 svogūnas, mažas, susmulkintas;
  • 2 česnako skiltelės, susmulkintos;
  • 2 arbat. šaukšt. miltų;
  • ½ stiklinės baltojo vyno;
  • 1 stiklinė grietinėlės (15 arba 36 proc. riebumo);
  • 250 g lašišos filė, be odos, supjaustytos gabalėliais;
  • druskos;
  • pipirų;
  • žalumynų (pvz., petražolių, bazilikų).

Gaminimas:

1. Makaronus išvirkite pagal instrukcijas iki al dente konsistencijos gerai pasūdytame vandenyje

2. Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, jame apkepinkite svogūnus, kai suminkštės sudėkite česnakus ir pakepinkite pusę minutės, kol paskleis aromatą. Sudėkite miltus ir išmaišykite, kol gausite vienalytę tyrelę. Pilkite vyną ir nuolat maišykite, kad miltų masė ištirptų, pasiskirstytų tolygiai, neliktų gumuliukų.

3. Supilkite grietinėlę ir, toliau maišydami, šildykite, kol užvirs. Įberkite druskos, pipirų, sudėkite lašišos gabalėlius, sumaišykite ir kai tik lašiša pakeis spalvą, iškart išjunkite kaitrą, leiskite žuviai išvirti šiame karštame padaže. Jei padažas pernelyg tirštas, galite įpilti samtelį vandens, kuriame virė makaronai.

4. Makaronus nusunkite, suverskite į paruoštą padažą, išmaišykite ir pabarstę žalumynais patiekite. Jei norite, galite užtarkuoti parmezano sūrio.

Nidos Degutienės nuotr. /Makaronai su lašiša ir kreminiu padažu
Nidos Degutienės nuotr. /Makaronai su lašiša ir kreminiu padažu

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis