Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nidos receptas: marokietiška kalafiorų sriuba su morkomis ir obuoliais

Atėjus rudeniui ypač paklausios tampa sočios tirštos sriubos. Juk nieko nėra geriau, kaip sužvarbus sėsti prie stalo, ant kurio garuoja dubuo kvapnios rudeniškos sriubos. Kai buvau maža, nepaprastai mėgau sriubas. Mano broliui buvo sunkiau, mat jis kaip reikiant kankindavosi prie dubenėlio su sriuba. Tiesa, mūsų vaikystėje nebuvo trintų sriubų, o kai jas atradau, dažnai toks sotus užkandis atstoja visus pietus.
Nida Degutienė ir jos ruošta marokietiška kalafiorų sriuba
Nida Degutienė ir jos ruošta marokietiška kalafiorų sriuba / Nidos Degutienės nuotr.

Ši trinta kalafiorų ir morkų sriuba – mažumėlę egzotiška. Mat, be marokietiškai virtuvei būdingų prieskonių, gardinsite ją lietuviškais obuoliais. Obuoliai sriubai suteiks malonios rūgštelės, tačiau labai svarbu obuolių nepadauginti, antraip jie pernelyg dominuos ir nustelbs kitus ingredientus.

Marokietiška kalafiorų sriuba su morkomis ir obuoliais

Ingredientai:

  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 svogūnai, supjaustyti gabalėliais;
  • 4 morkos, supjaustytos gabalėliais;
  • 2–3 nedideli obuoliai, nulupta odele, išimtomis sėklomis, supjaustyti gabalėliais;
  • 3 skiltelės česnako, sutrintos;
  • 1 valg. šaukšt. tarkuotos imbiero šaknies;
  • prieskonių mišinys: 2 šaukšteliai kumino, 1 šaukštelis cinamono, po 1/2 šaukštelio paprikos ir ciberžolės, 1/8 šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų, druskos, pipirų;
  • 1/2 galvos vidutinio dydžio kalafioro, supjaustyto gabalėliais;
  • 1/2 litro daržovių sultinio (arba vandens);
  • patiekimui: pasmulkintų pistacijų riešutų, šviežių kalendrų.

Gaminimas:

1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus ir morkas, kepinkite, kol šiek tiek suminkštės.

2. Sudėkite obuolius, česnakus, imbierą, suberkite visus prieskonius ir dar maišydami kepinkite apie 3–5 minutes, kol visos daržovės persismelks prieskoniais, šiek tiek paskrus.

3. Suberkite kalafiorus, supilkite sultinį, užvirinkite ir uždengę virkite apie 10 min.

4. Sriubą šiek tiek atvėsinkite, tada supilkite į elektrinę kokteilinę ir išplakite iki vientisos masės. Jei sriuba pernelyg tiršta, atskieskite ją virintu vandeniu iki norimo tirštumo. Paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų.

5. Patiekite pabarstę pistacijų riešutais ir kalendrų lapeliais.

Nidos Degutienės nuotr. /Marokietiška kalafiorų sriuba su morkomis ir obuoliais
Nidos Degutienės nuotr. /Marokietiška kalafiorų sriuba su morkomis ir obuoliais

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai