Ši trinta kalafiorų ir morkų sriuba – mažumėlę egzotiška. Mat, be marokietiškai virtuvei būdingų prieskonių, gardinsite ją lietuviškais obuoliais. Obuoliai sriubai suteiks malonios rūgštelės, tačiau labai svarbu obuolių nepadauginti, antraip jie pernelyg dominuos ir nustelbs kitus ingredientus.
Marokietiška kalafiorų sriuba su morkomis ir obuoliais
Ingredientai:
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 svogūnai, supjaustyti gabalėliais;
- 4 morkos, supjaustytos gabalėliais;
- 2–3 nedideli obuoliai, nulupta odele, išimtomis sėklomis, supjaustyti gabalėliais;
- 3 skiltelės česnako, sutrintos;
- 1 valg. šaukšt. tarkuotos imbiero šaknies;
- prieskonių mišinys: 2 šaukšteliai kumino, 1 šaukštelis cinamono, po 1/2 šaukštelio paprikos ir ciberžolės, 1/8 šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų, druskos, pipirų;
- 1/2 galvos vidutinio dydžio kalafioro, supjaustyto gabalėliais;
- 1/2 litro daržovių sultinio (arba vandens);
- patiekimui: pasmulkintų pistacijų riešutų, šviežių kalendrų.
Gaminimas:
1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus ir morkas, kepinkite, kol šiek tiek suminkštės.
2. Sudėkite obuolius, česnakus, imbierą, suberkite visus prieskonius ir dar maišydami kepinkite apie 3–5 minutes, kol visos daržovės persismelks prieskoniais, šiek tiek paskrus.
3. Suberkite kalafiorus, supilkite sultinį, užvirinkite ir uždengę virkite apie 10 min.
4. Sriubą šiek tiek atvėsinkite, tada supilkite į elektrinę kokteilinę ir išplakite iki vientisos masės. Jei sriuba pernelyg tiršta, atskieskite ją virintu vandeniu iki norimo tirštumo. Paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų.
5. Patiekite pabarstę pistacijų riešutais ir kalendrų lapeliais.
Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.