Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nidos receptas: minkštas jogurtinis rabarbarų pyragas

Būna tokių receptų, prie kurių prisiriši taip, kad nesinori bandyti nieko naujo. Tikra laimė atrasti tokį pasisekusį patiekalą – ir gaminančiam paprasta, ir šeimyna visada laiminga, kai jis atsiduria ant stalo. Bene visi turi savo firminius obuolių pyragus, savo firminį viščiuko receptą, na ir dar vieną kitą, paprastai pasiteisinusį praktikuojantis ne vienerius metus.
Nida Degutienė ir jos keptas jogurtinis rabarbarų pyragas
Nida Degutienė ir jos keptas jogurtinis rabarbarų pyragas / Nidos Degutienės nuotr.

Bet jei kartais iki šiol neturėjote „savo“ rabarbarų pyrago, šis, spėju, bus labai rimtas kandidatas tokiu tapti. Jau vien dėl to, kad yra begėdiškai paprastai pagaminamas. Jums net elektrinio plaktuvo neprireiks, kad tokį išsikeptumėt! Nereikės nei plakti, nei ilgai trinti sviesto iki baltumo, nei kaip nors dar vargti su tešla – tikras džiaugsmas tiems, kurie su konditerija rečiau leidžiasi į draugystes.

Nidos Degutienės nuotr. /Jogurtinis rabarbarų pyragas
Nidos Degutienės nuotr. /Jogurtinis rabarbarų pyragas

Kitas dalykas, kuris beveik visada garantuoja pyrago sėkmę, tai jogurtas tešloje! Jis visada išlaiko pyragą drėgną ir šviežią net praėjus dienai ar dviem po kepimo. Tad bene sunkiausias darbas, kurį čia jums reiks nudirbti, bus rabarbarų supjaustymas!

Jogurtinis rabarbarų pyragas

Ingredientai:

  • 500 g rabarbarų;
  • 125 g graikiško jogurto;
  • 125 g sviesto, ištirpinto ir atvėsinto;
  • 180 g cukraus (man pakako 160 g, buvo labai saikingai saldu);
  • 2 kiaušiniai (dideli);
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus);
  • 250 g miltų;
  • 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.
Nidos Degutienės nuotr. /Jogurtinis rabarbarų pyragas
Nidos Degutienės nuotr. /Jogurtinis rabarbarų pyragas

Gaminimas:

1. Rabarbarus supjaustykite apie 1 cm dydžio gabalėliais, atidėkite į šalį. Kepimo formos (pvz., nusegamais kraštais, 23–25 cm skersmens) dugną išklokite pergamentiniu popieriumi. Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite jogurtą, tirpintą ir atvėsintą sviestą, suberkite cukrų (galite įberti žiupsnelį druskos), įmuškite kiaušinius, sudėkite vanilę ir viską sumaišykite.

3. Suberkite į masę miltus, sumaišytus su kepimo milteliais (idealu, jei juos persijosite tiesiai į dubenį su tešla), ir masę išsukite tik kol susijungs ingredientai. Ilgai neplakite.

4. Sukrėskite masę į kepimo formą. Ant viso tešlos paviršiaus sudėkite rabarbarus ir švelniai juos įspauskite į tešlą. Kepkite apie 40–45 min., arba kol pyragas iškeps (patikrinę mediniu pagaliuku – turite ištraukti jį sausą).

Nidos Degutienės nuotr. /Jogurtinis rabarbarų pyragas
Nidos Degutienės nuotr. /Jogurtinis rabarbarų pyragas

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas