Nidos receptas: nekeptas varškės tortas „stracciatella“ su braškėmis

Braškių sezonas šiemet kaip niekada dosnus saldžiomis, saulės spinduliuose išmaudytomis uogomis. Kada, jei ne dabar, kai pilvai pilni gardžiausių vasaros uogų, išmėginti gardžiausius desertus, kurių sudėtyje yra braškių, o juos gaminant net nereikia jungti orkaitės? Juk daugelio mėgstamiausi vasaros desertai yra būtent nekepti tortai. Jie super greitai pagaminami, o ir tarp valgančiųjų retai atsiranda toks, kuriam ne prie širdies tokie gaivūs saldumynai.
Nida Degutienė ir jos gamintas nekeptas tortas
Nida Degutienė ir jos gamintas nekeptas tortas / Nidos Degutienės nuotr.

Jei liepos mėnesį švęsite kokią šventę, o gal šventė jums kiekviena vasaros diena – išbandykite šį švelnaus skonio braškių stracciatella su juoduoju šokoladu. Pagrindui galite naudoti bet kokius biskvitinius sausainėlius – damų pirštelius ar panašius.

Nekeptas varškės tortas stracciatella su braškėmis

Tai lengvas ir gaivus tortas, kuriame tobulai dera braškės ir šokoladas. Tikras vasaros džiaugsmas, nes pagaminamas labai greitai, nereikia jungti orkaitės!

Nidos Degutienės nuotr. /Nekeptas varškės tortas „stracciatella“ su braškėmis
Nidos Degutienės nuotr. /Nekeptas varškės tortas „stracciatella“ su braškėmis

Ingredientai (8-10 asm.):

torto pagrindui:

  • biskvitinių sausainėlių (tiks damų piršteliai ar panašūs).

varškės masei:

  • 500 g varškės, riebesnės, sumaltos 3 kartus;
  • 150 g cukraus pudros;
  • 2 šaukšteliai vanilės pastos arba 8 g vanilinio cukraus;
  • 16 g želatinos, birios;
  • 100 ml vandens, šalto;
  • 160 g kefyro;
  • 300 ml grietinėlės, 36 proc. riebumo, labai šaltos;
  • 350 g braškių, supjaustytų gabalėliais;
  • 70 g juodojo šokolado, susmulkinto.

papuošimui:

  • braškių;
  • juodojo šokolado, susmulkinto.

Gaminimas:

Pastaba Nr. 1: visi ingredientai, išskyrus grietinėlę, turi būti kambario temperatūros.

1. Torto formą su nusegamais kraštais (23-25 cm skersmens) išklokite pergamentiniu popieriumi, ant pagrindo sudėliokite biskvitinius sausainėlius.

2. Želatiną suberkite į mažą puodą, užpilkite 100 ml vandens ir palikite, kad išbrinktų (apie 10 min). Išbrinkusią užkaiskite ant labai nedidelės ugnies ir maišydami kaitinkite, kol želatina visiškai ištirps (tik neužvirkite, nes tortas gali nesustingti).

3. Dubenyje sumaišykite varškę su cukraus pudra ir vanile. Ištirpusią želatiną sumaišykite su kefyru, tada šį mišinį supilkite į varškės masę ir viską gerai išmaišykite.

4. Iki standžių putų išplakite grietinėlę, taip pat švelniai įmaišykite į varškės masę. Galiausia suberkite supjaustytas braškes ir šokoladą, ir atsargiai išmaišykite.

5. Šią masę supilkite ant paruošto pagrindo į torto formą, sulyginkite paviršių ir padėkite į šaldytuvą sustingti, apie 3 valandas.

6. Ant sustingusio torto sudėliokite braškes ir pabastykite trupintu šokoladu. Laikykite šaldytuve.

Pastaba Nr. 2: šiame recepte rekomenduojama naudoti 3 kartus sumaltą varškę. Ji labai glotni, itin tinkama tokio tipo desertams. Tačiau man kartais norisi jausti varškės grūdelius, tad aš naudoju tradicinę 9 proc. riebumo varškę, kurią lengvai patrinu šakute.

Nidos Degutienės nuotr. /Nekeptas varškės tortas „stracciatella“ su braškėmis
Nidos Degutienės nuotr. /Nekeptas varškės tortas „stracciatella“ su braškėmis

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis