Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nidos receptas: nuostabus pyragas su varške ir juodaisiais serbentais

Ach, jei būtų koks nors būdas sulėtinti laiką, bent jau vasaros sezono metu... Juk taip apmaudu, kad ištisi klodai uogų sunoksta tuo pat metu ir tiesiog neįmanoma iškepti visų pyragų, kokius norėčiau, su saldžiu derliumi. Gerai, kad yra šaldiklis – mat tokiems kepiniams kaip šis puikiai tiks ir šaldytos uogos kada nors rudeniop, kai saulė ir šiluma jau bus likę tik mieluose prisiminimuose.
Nida Degutienė ir jos keptas pyragas
Nida Degutienė ir jos keptas pyragas / Nidos Degutienės nuotr.

Nesaldus minkštas keksas, sultingos varškės sluoksnis ir tarsi mozaikos štrichas pažertas sluoksnis juodųjų serbentų – jei yra pasaulyje kas nors tobulo, tai tas tobulumas galėtų būti išreikštas štai tokia kombinacija.

Nedvejokite, išbandykite, kol dar yra serbentų (beje, vietoj jų galite naudoti mėlynes arba šilauoges), arba užsišaldykite uogų ir išsisaugokite šį receptą ateičiai. Tikrai nenusivilsite.

Nidos Degutienės nuotr. /Pyragas su varške ir juodaisiais serbentais
Nidos Degutienės nuotr. /Pyragas su varške ir juodaisiais serbentais

Pyragas su varške ir juodaisiais serbentais

Tai nuostabus minkštas saldžiarūgštis pyragas su juodaisiais serbentais ir vanilinės varškės sluoksniu

Ingredientai (6 asm.):

  • 60 g sviesto, minkšto, kambario temperatūros;
  • ¾ stiklinės cukraus (dėjau šiek tiek daugiau nei 0,5 stiklinės);
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • 1 stiklinė graikiško jogurto (arba neriebios grietinės);
  • 2 kiaušiniai, dideli, kambario temperatūros;
  • 1,5 stiklinės miltų;
  • 0,5 stiklinės migdolų miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. sodos;
  • žiupsnelis druskos.

varškės ir serbentų sluoksniui:

  • 200 g varškės (riebesnės), sumaltos arba sutrintos;
  • 1 kiaušinio trynys;
  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • 300 g juodųjų serbentų (arba mėlynių, arba šilauogių).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C laipsnių temperatūros. Didesnę kepimo formą (apie 25 cm diametro) išklokite kepimo popieriumi (tik dugną).

2. Sviestą ištrinkite kartu su cukrumi iki balkšvos vientisos masės. Po vieną muškite kiaušinius ir plakite, kol gerai susimaišys. Sudėkite vanilę, graikišką jogurtą, ir dar gerai suplakite.

3. Atskirame dubenyje sumaišykite visus birius ingredientus: miltus, migdolų miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Sudėkite šį mišinį į suplaktą masę ir švelniai sumaišykite (tik kol susijungs ingredientai, neplakite!). Šią tešlą supilkite į kepimo skardą.

4. Varškę sumaišykite su cukrumi, kiaušinio tryniu ir vanile.

5. Varškės masę paskirstykite ant tešlos sluoksnio. Pabarstykite juodaisiais serbentais. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 40-45 min., arba kol įkišę medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą.

Nidos Degutienės nuotr. /Pyragas su varške ir juodaisiais serbentais
Nidos Degutienės nuotr. /Pyragas su varške ir juodaisiais serbentais

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais