„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Nidos receptas: obuolių pyragas su rozmarinais

Ar gali būti per daug obuolių pyragų receptų? Užtikrinu – tikrai ne! Kad ir kiek jų keptumėm rudenį, obuolių pyragai iš mados neišeina ir artimiausiu metu išeiti nežada! Trapūs, purūs, šlapesni, sluoksniuoti, su morengo kepurėm, mieliniai, apversti, be miltų... Tik mokėk išsirinkti!
Nida Degutienė ir jos keptas pyragas
Nida Degutienė ir jos keptas pyragas / Nidos Degutienės nuotr.

Prisipažinsiu, kad man patys skaniausi obuolių pyragai yra tie paprastučiai, iš ingredientų, kurie visada ranka pasiekiami mūsų namų spintelėse. Tačiau praturtinti rudeninio kepinio skonį verta ne tik įprastu cinamonu, muskatu ar vanile, bet ir visai netikėtais priedais – pavyzdžiui... rozmarinais. Švelni laukinė spygliuočių gaida tikrai nedominuos, ji tik padarys kepinį tiesiog kitokiu.

Jei patiks tokia skonių kombinacija, kitąkart galite paeksperimentuoti ir su kitokiais to paties pyrago ingredientų deriniais: kriaušėmis ir imbierais, slyvomis ir cinamonu. Tiesa, migdolų miltus galite pakeisti kitokiais smulkintais riešutais – lazdyno, graikiniais.

Nidos Degutienės nuotr. /Obuolių pyragas su rozmarinais
Nidos Degutienės nuotr. /Obuolių pyragas su rozmarinais

Pyragas su obuoliais ir rozmarinais

Ingredientai:

  • 100 g sviesto (minkšto);
  • 140 g cukraus (galite dėti mažiau, jei obuoliai nerūgštūs);
  • 2 kiaušiniai (labai dideli / 3 maži);
  • 50 g migdolų miltų;
  • 100 g miltų;
  • žiupsnelis druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 4 obuoliai (nulupti ir supjaustyti stambesniais gabalėliais);
  • 1 šakelė rozmarinų (reikės tik spygliukų, susmulkintų).

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 temperatūros. Nedidelę kepimo formą (20 cm skersmens) išklokite pergamentiniu popieriumi.

2. Išsukite sviestą su cukrumi iki purios baltos masės. Po vieną muškite kiaušinius ir visąlaik plakite masę, kad ji išliktų puri.

3. Migdolų miltus, miltus, druską ir kepimo miltelius sumaišykite ir suberkite į sviesto, cukraus ir kiaušinių mišinį. Švelniai išmaišykite, jokiais būdais neplakite, reikia, kad tik susijungtų ingredientai. Pabaigoje sudėkite obuolius, suberkite rozmarinus ir švelniai sumaišykite.

4. Tešlą sukrėskite į kepimo formą ir išlyginkite paviršių. Kepkite apie 30 minučių (arba kol viršus apskrus, o įkišus medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą).

Nidos Degutienės nuotr. /Obuolių pyragas su rozmarinais
Nidos Degutienės nuotr. /Obuolių pyragas su rozmarinais

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs