Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nidos receptas: porų ir lapinių kopūstų sriuba

Žiemą sezoninių daržovių pasirinkimas susitraukia iki visiško minimumo. Ypač tų daržovių, kurios džiugina akis sodria žalia spalva. Net kopūstai, vasarą žaliuojantys, žiemą išblunka iki baltumo. O sutikit, akys visuomet nori mėgautis žaluma, koks sezonas bebūtų! Todėl bent jau virtuvėje tenka griebtis gudrybių!
Nida Degutienė ir jos virta sriuba
Nida Degutienė ir jos virta sriuba / Nidos Degutienės nuotr.

Porai – viena iš tų tobulųjų daržovių, kuriuos pakepinus su sviestu ar aliejumi, pasklinda neapsakomai gardus aromatas ir spalva tampa skaisčiai žalia. Tik, deja, pavirus kurį laiką, viskas papilkėja, ir nors skonis ir aromatas išlieka, spalvos nelieka nė kvapo... Štai todėl verta į maistingą žiemos sriubą su porais ir bulvėmis pačioje virimo pabaigoje įmesti lapinių kopūstų (kale), kurių apstu šaltuoju metų sezonu.

Patiekite sriubą su paskrudintos duonos gabalėliu arba su paskrudintais pinijų riešutais, galite patarkuoti truputį kietojo sūrio.

Nidos Degutienės nuotr. /Porų ir lapinių kopūstų sriuba
Nidos Degutienės nuotr. /Porų ir lapinių kopūstų sriuba

Ingredientai:

  • 3–4 porai (tik baltos ir šviesiai žalios dalys);
  • sviesto;
  • 1 didelė bulvė
  • 1/2 saliero šaknies;
  • 1 litras vištienos arba daržovių sultinio;
  • druskos;
  • pipirų;
  • 2–3 lapinio kopūsto lapai.

patiekimui:

  • skrudintų pinijų riešutų;
  • kietojo sūrio;
  • skrudintos duonos.

Gaminimas:

1. Porus supjaustykite plonais griežinėliais. Puode išlydykite sviestą ir jame švelniai apkepinkite porus, kol jie suminkštės. Suberkite kubeliais supjaustytą bulvę ir saliero šaknį, dar minutę pakepinkite maišydami.

2. Supilkite sultinį, įberkit druskos, užvirkite. Virkite sriubą uždengtą ant mažos ugnies, kol bulvės ir salierai suminkštės.

3. Nupjaukite nuo koto ir susmulkinkite lapinio kopūsto lapus, kotus išmeskite (arba panaudokite daržovių sultiniui virti). Sudėkite į puodą ir palaukite, kol sriuba vėl užvirs. Po pusės minutės nukelkite nuo ugnies.

4. Virtuviniu plaktuvu suplakite iki vientisos masės, paragaukite ar netrūksta druskos, pipirų.

Nidos Degutienės nuotr. /Porų ir lapinių kopūstų sriuba
Nidos Degutienės nuotr. /Porų ir lapinių kopūstų sriuba

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai