Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nidos receptas: purūs ir minkšti moliūgų ir jogurto blyneliai

Kai kas nors išras geresnius pusryčius nei blyneliai, norėčiau, kad man praneštumėte. Atrodo, jog esu užstrigusi vaikystėje, kai kiekvienas rytas prasidėdavo tarsi šventė – mama niekuomet nepatingėdavo iškepti blynų. Dabar tokią „prabangą“ sau leidžiu retai, dažnai tik savaitgaliais, bet greičiausiai tik dėl tų blynų savaitgalių aš ir laukiu!
Nida Degutienė ir jos kepti blyneliai
Nida Degutienė ir jos kepti blyneliai / Nidos Degutienės nuotr.

Kad ir kiek receptų su moliūgais mėginčiau, pagal kiekvieną jų vis kitaip išeina. Taip yra dėl moliūgų įvairovės – vieni labiau tinka troškinimui, kiti kepimui. Bet blyneliams tinka toks, kokį tik turit. Man labiausiai patinka geltoniausias – kuo labiau, tuo gražesni blyneliai iškepa. O kai maistas gražus, tai būna ir skanus!

Nidos Degutienės nuotr. /Moliūgų ir jogurto blyneliai
Nidos Degutienės nuotr. /Moliūgų ir jogurto blyneliai

Tešlai šiuose blyneliuose moliūgą teks sutaruokti smulkia, ne stambia tarka! Kadangi sudėtyje yra jogurto ir kepimo miltelių, tai iškepę blyneliai bus purūs ir minkšti, tarsi spurgos. Cukraus galite įdėti vos šiek tiek (galite išvis nedėti – pakaks kiek saldūs yra moliūgai), o patiekiant pabarstyti ruduoju cukrumi – man taip visuomet skaniau.

Tad skanių jums pusryčių ir ramaus švenčių laukimo!

Moliūgų ir jogurto blyneliai

Ingredientai (3 asm.):

  • 200 g moliūgo, sutarkuoto smulkia tarka;
  • 100 g graikiško jogurto;
  • 2 kiaušiniai;
  • žiupsnelis druskos;
  • 3 šaukštai cukraus (galite dėti 2, jei moliūgas saldus);
  • 150 g miltų;
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
  • aliejaus ar sviesto, kepimui

Gaminimas:

1. Sutarkuotus moliūgus sumaišykite su jogurtu, kiaušiniais ir cukrumi bei druska. Kitame dubenėlyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Šį mišinį suberkite į moliūgų masę ir viską lengvai išmaišykite.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus arba sviesto. Šaukštu dėkite tešlos, palikdami atstumus nuo blynelių, kad kepant nesuliptų. Apkepus vieną pusę, apverskite ir lengvai apkepinkite kitą.

3. Patiekite su ruduoju cukrumi arba su klevų sirupu, arba kitaip, kaip mėgstate.

Nidos Degutienės nuotr. /Moliūgų ir jogurto blyneliai
Nidos Degutienės nuotr. /Moliūgų ir jogurto blyneliai

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais