Kad ir kiek receptų su moliūgais mėginčiau, pagal kiekvieną jų vis kitaip išeina. Taip yra dėl moliūgų įvairovės – vieni labiau tinka troškinimui, kiti kepimui. Bet blyneliams tinka toks, kokį tik turit. Man labiausiai patinka geltoniausias – kuo labiau, tuo gražesni blyneliai iškepa. O kai maistas gražus, tai būna ir skanus!
Tešlai šiuose blyneliuose moliūgą teks sutaruokti smulkia, ne stambia tarka! Kadangi sudėtyje yra jogurto ir kepimo miltelių, tai iškepę blyneliai bus purūs ir minkšti, tarsi spurgos. Cukraus galite įdėti vos šiek tiek (galite išvis nedėti – pakaks kiek saldūs yra moliūgai), o patiekiant pabarstyti ruduoju cukrumi – man taip visuomet skaniau.
Tad skanių jums pusryčių ir ramaus švenčių laukimo!
Moliūgų ir jogurto blyneliai
Ingredientai (3 asm.):
- 200 g moliūgo, sutarkuoto smulkia tarka;
- 100 g graikiško jogurto;
- 2 kiaušiniai;
- žiupsnelis druskos;
- 3 šaukštai cukraus (galite dėti 2, jei moliūgas saldus);
- 150 g miltų;
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
- aliejaus ar sviesto, kepimui
Gaminimas:
1. Sutarkuotus moliūgus sumaišykite su jogurtu, kiaušiniais ir cukrumi bei druska. Kitame dubenėlyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Šį mišinį suberkite į moliūgų masę ir viską lengvai išmaišykite.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus arba sviesto. Šaukštu dėkite tešlos, palikdami atstumus nuo blynelių, kad kepant nesuliptų. Apkepus vieną pusę, apverskite ir lengvai apkepinkite kitą.
3. Patiekite su ruduoju cukrumi arba su klevų sirupu, arba kitaip, kaip mėgstate.
Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.