Ingredientai:
blynelių tešlai:
- 2 kiaušiniai;
- 1 valg. šaukšt. vanilinio cukraus;
- žiupsnis druskos;
- 115 g miltų;
- 300 ml pieno;
- 30 g (2 valg. šaukšt.) tirpinto kokosų aliejaus arba sviesto.
įdarui ir patiekimui:
- 2 pakeliai desertinės varškės (aš naudojau plombyro skonio varškę);
- 1 stiklinė mėlynių, braškių arba kitų šviežių uogų;
- cukraus pudros.
Gaminimas:
1. Dubenyje išplakite kiaušinius su druska ir vaniliniu cukrumi. Suberkite miltus ir išsukite tirštą tešlą. Tada dalimis pilkite pieną, kaskart praskiesdami tešlą, kad jos konsistencija būtų vienalytė.
2. Galiausiai supilkite į tešlą tirpintą kokosų aliejų (arba sviestą) ir gerai išmaišykite.
3. Palikite tešlą pastovėti 30 min. Prieš kepdami vėl gerai išmaišykite.
4. Iškepkite įkaitintoje nepridegančioje keptuvėje 10 lietinių blynelių: pilkite po mažą samtelį į keptuvę*, tada pakreipkite keptuvę į visus šonus, kad tešla gražiai užpildytų visą keptuvės dugną. Kai apkepa viena pusė, atsargiai apverskite ir labai trumpai apkepkite kitą pusę. Išimkite ant lėkštės ir laikykite šiltai, kol kepate kitus lietinius.
5. Kiekvieną lietinį blynelį patepkite kupinu šaukštu desertinės varškės, pabarstykite mėlynėmis ir susukite į vamzdelį. Patiekite iškart (pašildytose lėkštėse), pabarstę mėlynėmis ir cukraus pudra.
Pastaba: aš visada prieš kepant pirmą lietinį blynelį sausą keptuvę patepu trupučiu sviesto, aliejaus arba kokosų aliejaus. Taip išvengiu pirmojo bynelio prikepimo prie keptuvės dugno. Kepant kitus lietinius keptuvės riebalais tepti nereikia, nes jų pakankamai yra tešloje.