Nidos receptas: saulėto ryto blyneliai be glitimo ir kiaušinių

„Yra per daug blynelių receptų“, – taip nepasakė niekas niekada! Blynai yra amžina vaikystė, amžinas džiaugsmas ir amžina saulėta vasara! Juk nėra geresnio meto mėgautis ką tik iš keptuvės patiektais blynais su kalnu šviežiausių uogų nei vasarą!
Nida Degutienė ir jos kepti blyneliai
Nida Degutienė ir jos kepti blyneliai / Nidos Degutienės nuotr.

Visi turbūt prisimenam vasaras kaime. Mano močiutė kasdien turėdavo maišyti blynų tešlą, nes kad ir kiek jų bekeptų, kas rytą kaulydavom blynų ir vėl. Anuomet blynai būdavo tuo labiau geidžiami, kuo daugiau juose būdavo kiaušinių.

Nidos Degutienės nuotr. /Pusryčių blyneliai be glitimo ir kiaušinių
Nidos Degutienės nuotr. /Pusryčių blyneliai be glitimo ir kiaušinių

Šiais laikais mados pasikeitė – žmonės dažnai ieško alternatyvų ir kiaušiniams, ir glitimui. Todėl šie blynai ypatingi tuo, kad juose nėra nei to, nei to. Tačiau užtikrinu, kad po tokių pusryčių gausite energijos tiek, kad jos pakaks iki vėlyvos popietės!

Pabaigai – žodis apie grikių miltus. Lietuvoje parduodami grikių miltai dažnai turi tradicinį gana išraiškingą skrudintų grikių aromatą. Aš siūlyčiau šiam receptui naudoti neskrudintų grikių miltus – tokius be galo paprasta pasigaminti patiems, tereikia kavamale ar elektriniu smulkintuvu (blenderiu) sumalti šviežius, neskrudintus grikius.

Nidos Degutienės nuotr. /Pusryčių blyneliai be glitimo ir kiaušinių
Nidos Degutienės nuotr. /Pusryčių blyneliai be glitimo ir kiaušinių

Ingredientai:

blyneliams:

  • 160 g (1 stiklinė) neskrudintų grikių miltų;
  • 120 g (1 stiklinė) migdolų miltų;
  • 2 valg. šaukšt. linų sėmenų, sumaltų;
  • 1 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 2,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 75 g (½ stiklinės) palmių žiedų cukraus (jei keisite ruduoju, dėkite mažiau, nes palmių žiedų cukrus ne toks saldus kaip rudasis);
  • 260 g (maždaug 3) bananų, sutrintų;
  • 60 ml (4 valg. šaukšt.) alyvuogių aliejaus, švelnesnio skonio, plius dar šiek tiek kepimui;
  • 310 ml pieno (karvės arba augalinio).

patiekti:

  • natūralaus skonio jogurto (arba jogurto, paskaninto vanile);
  • klevų sirupo (arba medaus);
  • sezoninių uogų.

Gaminimas:

1. Visus blynelių tešlos ingredientus sumaišykite.

2. Įkaitinkite didelę keptuvę neprisvylančia danga, patepkite trupučiu aliejaus, iškepkite norimo dydžio blynelius, kol abi pusės gražiai apkeps ir blyneliai taps purūs (apie 3–4 min. kiekvieną pusę). Man šiuo atveju patiko didesni blyneliai (kiekvienam reikėjo apie ½ stiklinės tešlos).

3. Patiekite su jogurtu, klevų sirupu ir uogomis.

Nidos Degutienės nuotr. /Pusryčių blyneliai be glitimo ir kiaušinių
Nidos Degutienės nuotr. /Pusryčių blyneliai be glitimo ir kiaušinių

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“, o šiuo metu gyvena Australijoje. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis