„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Nidos receptas: sausainiai „Kačių liežuvėliai“ iš 4 ingredientų

Buvo laikai, kai vien dėl šių sausainėlių daug kas specialiai užsukdavo į legendinę „Stiklių“ kavinę. Maloniai traškūs sviestiniai kačių liežuvėliai visais laikais buvo gardėsis, kurį sau leisdavo net labiausiai savo figūromis besirūpinančios damos. Vos iš keturių ingredientų gaminami sausainiai, kurių forma išties primena katės liežuvį, išpopuliarėjo ne vien Prancūzijoje, savo tėvynėje, tačiau ir tolimojoje Brazilijoje, ir net Japonijoje! Tiesa, japonai šiuos sausainėlius sulipdo pieniško šokolado glajaus juostele.
Nida Degutienė ir jos kepti sausainiai „Kačių liežuvėliai“
Nida Degutienė ir jos kepti sausainiai „Kačių liežuvėliai“ / Nidos Degutienės nuotr.

„Kačių liežuvėlių“ itin paprasta pasigaminti namuose patiems, o traškūs jie išlieka visą savaitę! Didžiausias iššūkis, žinoma, ne išlaikyti sausainių traškumą, bet nesuvalgyti jų visų vienu prisėdimu!

Sausainiai „Kačių liežuvėliai“

Ingredientai (apie 50 vnt.):

  • 4 šaukštai (60 g) minkšto sviesto (plius dar šiek tiek formai patepti);
  • 1/2 stiklinės (60 g) cukraus pudros;
  • 1/4 stiklinės (60 g) kiaušinio baltymų (apie du baltymai), kambario temperatūros;
  • 2/3 stiklinės (75 g) miltų.
Nidos Degutienės nuotr. /Sausainiai „Kačių liežuvėliai“
Nidos Degutienės nuotr. /Sausainiai „Kačių liežuvėliai“

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C. Dvi kepimo skardas gerai ištepkite sviestu.

2. Visus išvardintus ingredientus sumaišykite, išsukite iki vientisos masės. Suverskite į konditerinį maišelį (tokį, jei neturite, galite pasigaminti patys – iš bet kokio maistinio polietileno maišelio, prakirpę vieną jo kampą). Jei turite, įdėkite į maišelį 10 mm paprastos skylės konditerinį antgalį (jei neturite, tiesiog prakirpkite maišelį taip, kad gautumėte tokio diamertro angą). Spausdami formuokite skardoje įstrižas juosteles, maždaug 5-7cm ilgio, palikdami didelius tarpus tarp jų (kepdami sausainiai taps plokšti, tad norint, kad jie nesusiklijuotų, turi likti pakankamai vietos).

3. Kepkite apie 8-10 minučių arba kol sausainiai gražiai apskrus kraštuose, taps auksinės spalvos.

Nidos Degutienės nuotr. /Sausainiai „Kačių liežuvėliai“
Nidos Degutienės nuotr. /Sausainiai „Kačių liežuvėliai“

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“