„Kačių liežuvėlių“ itin paprasta pasigaminti namuose patiems, o traškūs jie išlieka visą savaitę! Didžiausias iššūkis, žinoma, ne išlaikyti sausainių traškumą, bet nesuvalgyti jų visų vienu prisėdimu!
Sausainiai „Kačių liežuvėliai“
Ingredientai (apie 50 vnt.):
- 4 šaukštai (60 g) minkšto sviesto (plius dar šiek tiek formai patepti);
- 1/2 stiklinės (60 g) cukraus pudros;
- 1/4 stiklinės (60 g) kiaušinio baltymų (apie du baltymai), kambario temperatūros;
- 2/3 stiklinės (75 g) miltų.
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C. Dvi kepimo skardas gerai ištepkite sviestu.
2. Visus išvardintus ingredientus sumaišykite, išsukite iki vientisos masės. Suverskite į konditerinį maišelį (tokį, jei neturite, galite pasigaminti patys – iš bet kokio maistinio polietileno maišelio, prakirpę vieną jo kampą). Jei turite, įdėkite į maišelį 10 mm paprastos skylės konditerinį antgalį (jei neturite, tiesiog prakirpkite maišelį taip, kad gautumėte tokio diamertro angą). Spausdami formuokite skardoje įstrižas juosteles, maždaug 5-7cm ilgio, palikdami didelius tarpus tarp jų (kepdami sausainiai taps plokšti, tad norint, kad jie nesusiklijuotų, turi likti pakankamai vietos).
3. Kepkite apie 8-10 minučių arba kol sausainiai gražiai apskrus kraštuose, taps auksinės spalvos.
Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.