Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nidos receptas: skrudintų avinžirnių ir morkų salotos

Įsisiūbavus pavasariui laiko sukinėtis virtuvėje lieka vis mažiau: taip norisi pasidžiaugti kiekviena saulėta diena ir praleisti ją gryname ore. Štai todėl pavasarį madingi tampa ypač greitai paruošiami, tačiau maistingi ir gardūs patiekalai. Kai man pačiai reikia greito sprendimo kokį nesunkų patiekalą paruošti per dieną išalkusiai šeimai, avinžirniai dažniausiai būna pirmas pasirinkimas. Todėl, kad jie sotūs, skanūs, o savo maistinėmis savybėmis artimi mėsiškiems patiekalams.
Nida Degutienė ir jos ruoštos salotos
Nida Degutienė ir jos ruoštos salotos / Nidos Degutienės nuotr.

Todėl jei dar nesugalvojote šios dienos vakarienės, Artimųjų Rytų aromatais persmelktos avinžirnių ir morkų salotos gali būti puikus pasirinkimas!

Skrudintų avinžirnių ir morkų salotos

Ingredientai (4 asm.):

Salotoms:

  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. kumino;
  • 1 arbat. šaukšt. saldžiosios paprikos (galite perpus su rūkyta);
  • 1 arbat. šaukšt. pankolių sėklų;
  • apie 1/2 arbat. šaukšt. druskos (arba pagal skonį);
  • 2x400 g konservuotų avinžirnių, nusausintų (arba atitinkamai virtų);
  • 3 morkos, nuskustos ir supjaustytos ilgomis „virvelėmis“;
  • sauja mėgstamų prieskoninių žolelių lapų: mėtų, bazilikų, kalendrų, petražolių;
  • 200 g halumio sūrio, sutarkuoto stambia tarka.

Padažui:

  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 1 valg. šaukšt. medaus;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.
Nidos Degutienės nuotr. /Skrudintų avinžirnių ir morkų salotų ruošimas
Nidos Degutienės nuotr. /Skrudintų avinžirnių ir morkų salotų ruošimas

Gaminimas:

1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus. Suberkite visus prieskonius ir druską ir kepinkite apie 1–2 minutes, kol pasklis aromatas. Tada suberkite nusausintus avinžirnius ir maišydami toliau kepkite, kol avinžirniai apskrus ir gerai pasidengs prieskoniais (apie 5 min.).

2. Į dubenėlį supilkite padažo ingredientus ir gerai sumaišykite. Tada į tą patį dubenį sudėkite morkų „virveles“, žalumynus, sutarkuotą sūrį ir lengvai pamaišykite, kad jie visi pasidengtų padažu. Išdalykite morkas į serviravimo lėkštes, o ant viršaus užberkite skrudintų avinžirnių, papuošdami keliomis juostomis morkų spiralių.

Salotos skanios tiek šiltos, tiek atvėsusios, kambario temperatūros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?