Todėl jei dar nesugalvojote šios dienos vakarienės, Artimųjų Rytų aromatais persmelktos avinžirnių ir morkų salotos gali būti puikus pasirinkimas!
Skrudintų avinžirnių ir morkų salotos
Ingredientai (4 asm.):
Salotoms:
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. kumino;
- 1 arbat. šaukšt. saldžiosios paprikos (galite perpus su rūkyta);
- 1 arbat. šaukšt. pankolių sėklų;
- apie 1/2 arbat. šaukšt. druskos (arba pagal skonį);
- 2x400 g konservuotų avinžirnių, nusausintų (arba atitinkamai virtų);
- 3 morkos, nuskustos ir supjaustytos ilgomis „virvelėmis“;
- sauja mėgstamų prieskoninių žolelių lapų: mėtų, bazilikų, kalendrų, petražolių;
- 200 g halumio sūrio, sutarkuoto stambia tarka.
Padažui:
- 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 1 valg. šaukšt. medaus;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus. Suberkite visus prieskonius ir druską ir kepinkite apie 1–2 minutes, kol pasklis aromatas. Tada suberkite nusausintus avinžirnius ir maišydami toliau kepkite, kol avinžirniai apskrus ir gerai pasidengs prieskoniais (apie 5 min.).
2. Į dubenėlį supilkite padažo ingredientus ir gerai sumaišykite. Tada į tą patį dubenį sudėkite morkų „virveles“, žalumynus, sutarkuotą sūrį ir lengvai pamaišykite, kad jie visi pasidengtų padažu. Išdalykite morkas į serviravimo lėkštes, o ant viršaus užberkite skrudintų avinžirnių, papuošdami keliomis juostomis morkų spiralių.
Salotos skanios tiek šiltos, tiek atvėsusios, kambario temperatūros.