Yra čia ir tradicinių sušių, tačiau su šiais daugiau „vargo“ – reikia vietos atsisėsti, kad būtų patogu valgyti pagaliukais, reikia turėti kur pamirkyti sušius į sojų padažą… O čia – griebei tokį patogiai į saują ir gali toliau bėgti į darbą, mokyklą, sporto klubą ar pasimatymą! Ach, kiek kartų tokius valgiau tramvajuje, kai tai buvo vienintelės kelios minutės, kurias skubėdama tą dieną galėjau skirti maistui...
Tokių didelių sušių įvairovė – neaprašoma. Su lašiša, su krevetėmis, traškia vištiena, su avokadais, krabų lazdelėmis, tuno ir majonezo įdaru. Visi spalvingi, maistingi, iki tobulybės suderintais skoniais ir spalvomis, tačiau užvis svarbiausia – čia pat šviežiai pagaminti ir labai patogūs čiupti į ranką bei tuoj pat užkandžiauti.
Paprastai tokie sušių sumuštiniai parduodami kartu su miniatiūrinėmis sojų padažo bei vasabio padažo pakuotėmis, tad pasiskaninti juos tradiciniais japoniškais pagardais paprasčiau nei paprasta!
Šį neįprastą sušių sumuštinį jūs visiškai be vargo susisuksite ir namuose patys, jis kuo puikiausiai tiks būti supakuojamas į pietų dėžutę. Jokios duonos, jokio sviesto – vien patys geriausi ir skaniausi dalykai
Ingredientai:
- 2 vištienos blauzdelės (be odos);
- 4 šaukštai terijakio padažo;
- aliejaus (kepimui);
- 2 jūržolių nori lapeliai;
- 2 stiklinės virtų sušių ryžių (atvėsintų);
- 4 salotų lapai (labiausiai tiks minkštos, sviestinės);
- 1 morka (supjaustyta šiaudeliais);
- majonezo;
- 2 šaukštai sezamų sėklų.
Gaminimas:
1. Blauzdeles išmuškite mėsos plaktuku maždaug iki 5 mm storio, užpilkite terijakio padažu ir palikite marinuotis 30 min. (arba pernakt). Iškepkite keptuvėje su keliais lašais aliejaus iš abiejų pusių ir palikite atvėsti.
2. Pjaustymo lentą išklokite maistine plėvele. Dėkite nori lapelį rupia puse į viršų, pasukę 45 laipsnių kampu. Per vidurį dėkite ½ stiklinės ryžių ir suplokite į ploną kvadratą. Ant ryžių dėkite 2 salotos lapus, saujelę morkų šiaudelių, gabalėlį vištienos blauzdelės. Ant mėsos patepkite majonezo, pabarstykite sezamais ir viską uždenkite ½ stiklinės ryžių, suplokite.
3. Užlenkite apatinį nori kampą į viršų, tada užlankstykite abu šoninius kampus ir pabaigoje – viršutinį kampą, taip visiškai „uždarydami“ įdarą.
4. Susukite paketėlį į maistinę plėvelę ir palikite apie 10 min., kad nori lapeliai suminkštėtų. Taip pat paruoškite ir kitą sumuštinį.
5. Perpjaukite sumuštinį pusiau ir skanaukite pagardinę sojų padažu.
Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“, o šiuo metu gyvena Australijoje. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.