Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nidos receptas: vieno kąsnio užkandžiai su kepta lašiša

„Ne valgykit, bet skanaukit!“ – tokios buvo įžymaus virtuvės šefo instrukcijos ypatingiems jo restorano svečiams kino filme „The Menu“. Išties, juk būna gyvenime progų ir situacijų, kai pravartu pasirūpinti elegantiškomis mažomis užkandžių porcijomis, kurios tikrai nėra skirtos alkiui malšinti.
Nida Degutienė ir jos ruošti vieno kąsnio užkandžiai
Nida Degutienė ir jos ruošti vieno kąsnio užkandžiai / Nidos Degutienės nuotr.

Visi, kuriems kada nors teko ruošti vieno kąsnio užkandžius, sutiks, kad darbo prie tokių – kur kas daugiau, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

Man mažutėmis porcijomis tiekiamą maistą ruošti tenka gana dažnai, ir visuomet džiaugiuosi, kai turiu išbandytų receptų, kurie leidžia didžiumą darbų nudirbti gerokai iš anksto. Tereikia dešimties minučių, kad prieš pasirodant svečiams paruoštukai virstų dailiais, apetitą keliančiais miniatiūriniais užkandžiais. Vienu tokių išbandytų, pasiteisinusių ir pamėgtų receptų dalinuosi ir su jumis!

Ingredientai (6 porc.):

lašišos confit:

  • 200 g lašišos filė su oda;
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • 1 šalotinis svogūnas, labai smulkiai susmulkintas;
  • ½ šaukšto žalių svogūno laiškų, labai smulkiai susmulkintų;
  • 1 citrinos sultys ir nutarkuota žievelė;
  • 1 raudona aitrioji paprika, susmulkinta;
  • druskos;
  • juodųjų pipirų.

patiekti:

  • duonos, ruginės ar prancūziškos bagetės, paskrudintos;
  • 100 g kreminio sūrio;
  • agurkėlių kornišonų.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 120 laipsnių temperatūros.

2. Mažą kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo klokite lašišos filė odele į apačią, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais, pašaukite kepti apie 25 minutes. Po tiek laiko lašiša turėtų būti labai sultinga ir minkšta, lengvai atšokti nuo odelės.

3. Nulupkite lašišos odelę, o žuvį pirštais atsargiai suardykite segmentais, sudėkite į dubenėlį. Ten pat sudėkite susmulkintus svogūnus, laiškus, citrinos žievelę, supilkite sultis ir suberkite aitriąsias paprikas. Viską atsargiai išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais, ir padėkite į šaldytuvą visiškai atvėsti ir sutvirtėti.

4. Prieš pat patiekiant paskrudinkite duoną, patepkite ją trupučiu kreminio sūrio, uždėkite truputį lašišos confit, papuoškite riekele kornišono ir šakele žalumynų.

Nidos Degutienės nuotr. /Vieno kąsnio užkandžiai su lašišos „confit“
Nidos Degutienės nuotr. /Vieno kąsnio užkandžiai su lašišos „confit“

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi tris kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ , „Žuvis pasaulio virtuvėse“ ir „Nidos receptai. 10 metų drauge“ o šiuo metu gyvena Australijoje. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas