Nidos receptas. Vienos skardos vakarienė: vištiena, čiorisas ir bulvės

Tie, kurie jau moka rankoje laikyti peilį, laisvai pagamins šį patiekalą! Visoje mano rašymo apie maistą istorijoje turbūt nesu siūlusi taip paprastai pagaminamos vakarienės, kaip ši. Todėl jei esate namuose ta(s), kuri(s) atsakingas už šeimos mitybą, ir jei jums norisi kokią dieną pailsėti nuo virtuvės, atspausdinkite štai šį receptą, įduokite mažiausiai patyrusiam kulinarijos srityje šeimos nariui ir eikite pagulėti įškėlę kojas į viršų.
Nida Degutienė ir jos vienoje skardoje ruoštas patiekalas
Nida Degutienė ir jos vienoje skardoje ruoštas patiekalas / Nidos Degutienės nuotr.

Kai viskas bus paruošta, jus pakvies prie stalo (pagalbos gali prireikti nebent parodant, kurioje lentynoj stovi ingredientai). O ir tam pradedančiam, beje, bus gera dozė pasitikėjimo savo jėgomis, nes sugadinti čia tiesiog nėra ką, tereikia visus produktus supjaustyti ir sudėjus į vieną vienintelę skardą pašauti į orkaitę!

Ingredientai

  • 1 kg bulvių (nuskustų ir supjaustytų pailgomis nestoromis skiltelėmis);
  • 2 raudonieji svogūnai (supjaustyti skiltelėmis);
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų;
  • 500 g vištų blauzdelių mėsos (be kaulų ir be odos), perpjautų pusiau;
  • 3 čioriso dešrelės (supjaustytos stambiais gabalais);
  • 1 šaukštas saldžiosios rūkytos paprikos;
  • 1 šaukštelis džiovintų raudonėlių;
  • 2 šaukštai klevų sirupo (arba medaus);
  • 4 šakelės lapinio kopūsto kale (nuplėšykit lapelius, o kietus stiebus išmeskit).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 temperatūros. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.

2. Į dubenį sudėkite supjaustytas bulves ir svogūnus, pašlakstykite dviem šaukštais aliejaus, apibarstykit druska, pipirais ir gerai išmaišykit (patogiausia ranka), kad aliejus gerai pasiskirstytų ant kiekvieno gabaliuko. Sudėkite viską į skardą vienu sluoksniu ir pašaukite kepti 20–25 minutėm (arba kol bulvės švelniai apskrus).

3. Kol bulvės kepa, į tą patį dubenėlį sudėkite vištienos gabaliukus, čioriso dešros gabaliukus, įpilkite likusius 2 šakštus aliejaus, įberkite rūkytos paprikos ir raudonėlių bei klevų sirupo. Viską sumaišykite.

4. Ištraukite skardą iš orkaitės, sudėkite kale lapus ir ant viršaus sudėliokite vištieną bei čioriso, pašlakstykite aliejumi (jei jo dar liko dubenėlyje) ir pašaukite vėl skardą kepti maždaug 20–25 minutėm (arba kol vištiena bus visiškai iškepusi).

Nidos Degutienės nuotr. /Vištiena, čioriso ir bulvės vienoje skardoje
Nidos Degutienės nuotr. /Vištiena, čioriso ir bulvės vienoje skardoje

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“, o šiuo metu gyvena Australijoje. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų