Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nidos receptas: vištienos šnicelis su „wasabi“ ir sezamų aliejumi

Šnicelis dažnam yra nostalgiškas patiekalas, kuris būtinų būtiniausiai būdavo valgyklų ir restoranų meniu. Šis kiaušinių plakinyje pamirkytas ir džiūvėsiuose išvoliotas mėsos kepsnys kilęs iš Austrijos. Tikrieji Vienos šniceliai turėtų būti gaminami iš veršienos, tačiau kadangi šiais laikais mėsos pasirinkimas didžiulis, tradicinį visiems žinomą kepsnį galima iškepti ir iš vištienos, kalakutienos, kiaulienos, ir, sako, net avienos!
Nida Degutienė ir jos ruoštas patiekalas
Nida Degutienė ir jos ruoštas patiekalas / Nidos Degutienės nuotr.

Šnicelius su malonumu kerta net nevalgūs vaikai, nes jie yra traškūs išorėje, bet minkšti ir sultingi viduje. O jei užsimanytumėte austriškąjį mėsos kepsnį kulinariškai nutransportuoti į Japoniją, jums prireiktų visai nedaug – vos 2 papildomų ingredientų: japoniškų krienų wasabi bei panko trupinių. Wasabi, neabejoju, visi pažįstate, nes, aišku, mėgstate sušius. O panko trupiniais aš dažnai keičiu tradiciškus džiūvėsėlius, mat kepant juose apvoliotus kepsnius, šie tampa kur kas traškesni.

Wasabi patarčiau pagardinti ir majonezą, su kuriuo toks šnicelis taps dar skanesnis. Šis kepsnys tikrai patiks ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems, nes juk visi kartais mėgstame pasmaližiauti patiekalais, kurių greičiausiai nėra dietų sąrašuose.

Vištienos šnicelis su wasabi ir sezamų aliejumi

Ingredientai (4 asm.):

  • 2 vištienos krūtinėlės (po 300 g kiekviena);
  • 1 šaukštas wasabi pastos;
  • 2 skiltelės česnako, susmulkintos;
  • 1 valg. šaukšt. sezamų aliejaus;
  • 2 kiaušiniai, lengvai suplakti;
  • 2 stiklinės (140 g) panko (japoniškų džiūvėsių);
  • druskos ir juodųjų pipirų;
  • aliejaus kepimui;
  • patiekimui: kecap manis (saldaus sojų padažas), žalumynų (baziliko lapeliai, svogūno laiškai), virtų ryžių.

wasabi majonezui:

  • 1/3 stiklinės majonezo;
  • 2 šaukšteliai wasabi pastos;
  • 1 arbat. šaukšt. sezamų pastos.

Gaminimas:

1. Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai, padalindami jas į dvi dalis. Mėsos plaktuku švelniai suplokite krūtinėles (galite tą daryt mėsą padėję tarp dviejų celofano arba maistinės plėvelės gabalėlių), kol mėsa bus vienodo, maždaug 1 cm, storio.

2. Dubenėlyje sumaišykite wasabi, česnakus ir sezamų aliejų, ir šiuo mišiniu ištepkite krūtinėles iš abiejų pusių.

3. Suklokite kepsnius vieną ant kito ir palikite pasimarinuoti bent 10 minučių (arba kelias valandas šaldytuve).

4. Į vieną dubenėlį supilkite suplaktus kiaušinius, į kitą suberkite panko bei druską ir pipirus. Pavilgykite kepsnius kiaušinio plakinyje iš abiejų pusių, tada įspauskite į panko džiūvėsius, kiekvieną pusę įspausdami, kad kuo daugiau džiūvėsių priliptų.

5. Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų (jo turėtų būti apie 3 cm), ir dėkite kepsnius. Kepkite iš abiejų pusių maždaug po 3–4 minutes, kol paniruotė taps auksinė, traški, o mėsa iškepusi ir sultinga.

6. Išėmę iš keptuvės nusausinkite riebalus popieriniais rankšluosčiais. Patiekite su virtasi ryžiais, žalumynais, pašlakstykite kecap manis (saldžiu sojų padažu) ir wasabi majonezu (kurį pagaminsite sumaišę visus išvardintus ingredientus).

Nidos Degutienės nuotr. /Vištienos šnicelis su „wasabi“ ir sezamų aliejumi
Nidos Degutienės nuotr. /Vištienos šnicelis su „wasabi“ ir sezamų aliejumi

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais