Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nidos receptas: žali špinatų lietiniai su ožkos pieno sūriu ir žirneliais

Kovo mėnuo galėtų tapti žaliuoju – šios spalvos bene labiausiai išsiilgusios kiekvienos peržiemojusios akys! Todėl instinktyviai ant stalo norisi matyti kuo daugiau žalumos. Šįkart skaisčiai žaliai vilioja... lietiniai! Juos iškepti galite nenaudodami produktų su laktoze. Taigi, jei esate alergiški pieno produktams ar šiaip norite išbandyti ką nors naujo, labai kviečiu paeksperimentuoti.
Nida Degutienė ir jos kepti lietiniai
Nida Degutienė ir jos kepti lietiniai / Nidos Degutienės nuotr.

Šie žali lietiniai blyneliai nėra desertiniai, tačiau jei į juos įsuksite saldžios varškės, jie tokiais tikrai taps. Aš pastaruoju metu, ruošdama varškės įdarą lietiniams, naudoju kokosų palmių cukrų – jis malonaus karamelinio aromato ir mažiau saldus, todėl valgant net sąžinė negriaužia, jog smaližiauju.

O šių žalių blynelių nesaldžiam įdarui labai tiks ožkų pieno sūris. Rinkitės jį kuo šviežesnį, švelnesnį ir minkštesnį. Jei sūris gana kietas, įpilkite šaukštą augalinio pieno ir ištrinkite, kol konsistencija jus tenkins. Paskaninkite druska, pipirais ir patiekite, pavyzdžiui, su žaliųjų žirnelių ir cukinijų salotomis, švelniai pagardintomis lašeliu citrinos sulčių ir šlakeliu gero alyvuogių aliejaus. Šias salotas galite paruošti šiltas (taip ruošdami cukinijas trumpai pakaitinkite keptuvėje, tik kol sušils, nekepinkite jų, antraip ims skirtis skystis ir jos taps šlapios).

Žali špinatų lietiniai su ožkos pieno sūriu ir žirneliais

Ingredientai (6 asm.):

lietiniams:

  • 3 kiaušiniai;
  • 160 g (1 stiklinė) miltų;
  • 500 ml pieno (naudojau sojų, tiks bet koks, pvz., migdolų ar tradicinis karvės);
  • 75 g špinatų (gali būti šaldyti, atitirpinti ir nusausinti);
  • 1 stiklinė kapotų petražolių;
  • druskos;
  • pipirų;
  • 2,5 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.

ožkų sūrio ir cukinijų žirnelių salotoms:

  • 260 g cukinijų (2 nedidelės), supjaustytų „makaronais“;
  • 120 g (1 stiklinė) žaliųjų žirnelių, gali būti šaldyti ir atitirpinti;
  • žirnių daigų;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • druskos;
  • pipirų;
  • 200 g ožkos pieno sūrio (kuo minkštesnio).
Nidos Degutienės nuotr. /Žali špinatų lietiniai su ožkos pieno sūriu ir žirneliais
Nidos Degutienės nuotr. /Žali špinatų lietiniai su ožkos pieno sūriu ir žirneliais

Gaminimas:

1. Iš visų nurodytų ingredientų pagaminkite lietinių blynų tešlą – visas sudedamąsias dalis gerai suplakite elektriniu plaktuvu (blenderiu).

2. Įkaitinkite keptuvę ir pilkite po samtelį tešlos, paskirstykite po visą keptuvės plotą ir kepkite, kol blynelis sutvirtės (1–2 min). Išimkite ir laikykite blynelius šiltai.

3. Į dubenį sudėkite cukinijas, žirnelius, žirnių daigus, supilkite aliejų ir citrinų sultis, pabarstykite druska ir pipirais ir išmaišykite. Jei ožkų sūris pernelyg kietas, sutrinkite jį šakute ir įpillkite šaukštą kitą augalinio pieno, padarydami norimos konsistencijos. Patiekite su blyneliais.

Nidos Degutienės nuotr. /Žali špinatų lietiniai su ožkos pieno sūriu ir žirneliais
Nidos Degutienės nuotr. /Žali špinatų lietiniai su ožkos pieno sūriu ir žirneliais

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais