Nidos receptas: žiedinių kopūstų salotos su riešutais, idealios prie grilio patiekalų

Kad jau užkepino šiauriniame pusrutulyje vasara, laikas iš stalčiaus traukti vasarai skirtus receptus. Šias salotas, kurios tiesiog užhipnotizavo visus netikėtu keptų ir žalių žiedinių kopūstų (kalafiorų) deriniu, gaminau, kai Lietuvą kaustė speigai, o mes čia, Australijoje, kaitinom grilius. Negi nervinsi tada jus, sustingusius, vasariškais vaizdais ir gundysi skoniais? Tačiau dabar karščiai svaigina jus, o man smagu pasiūlyti salotas, kuo puikiausiai tinkančias prie grilio patiekalų.
Nida Degutienė ir jos ruoštos salotos
Nida Degutienė ir jos ruoštos salotos / Nidos Degutienės nuotr.

Šiame užkandyje susijungia skirtingos mano mėgstamiausios daržovės – kalafioro – tekstūros, mat viena jo pusė kepta, o kita – žalia! Teliks žiedinius kopūstus sumaišyti su riešutais ir žalumynais, pašlakstyti aliejumi ir citrinų sultimis, ir galite sėsti prie stalo.

Tokios vasariškos salotos ir tiesiog pa-sa-ka!!! Kaip ir viskas, ką savo eksperimentinėje virtuvėje sumaišo Ottolenghi, o aš jo receptą tik atkartoju, kartais šiek tiek adaptuoju, ir dalinuosi su jumis!

Nidos Degutienės nuotr. /Žiedinių kopūstų salotos su riešutais
Nidos Degutienės nuotr. /Žiedinių kopūstų salotos su riešutais

Ingredientai (4 asm.):

  • 1 žiedinis kopūstas (kalafioras) (apie 800g);
  • 1 svogūnas, supjaustytas stambesnėmis plunksnelėmis;
  • 80 ml alyvuogių aliejaus;
  • saujelė šviežių petražolių, susmulkintų;
  • pusė saujelės šviežių mėtų lapelių, susmulkintų;
  • pusė saujelės šviežių peletrūnų, susmulkintų;
  • ½ granato sėklos;
  • 3 šaukštai pistacijų, paskrudintų ir pasmulkintų;
  • 1 šaukštelis kumino;
  • 1,5 šaukšto citrinų sulčių;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Stambia (burokine) tarka sutarkuokite trečdalį kalafioro, suberkite į dubenį.

3. Likusį kalafiorą sulaužykite nedideliais gabalėliais (apie 3 cm dydžio) ir sudėkite į paruoštą skardą. Ten pat sudėkite svogūnus. Viską pašlakstykite 2 šaukštais aliejaus, ¼ šaukštelio druskos ir paskleidę skardoje kepkite apie 20 minučių, kol suminkštės ir apskrus. Atidėkite į šalį, kad pravėstų.

4. Sudėkite apskrudintas daržoves į dubenį su tarkuotais kalafiorais, ten pat suberkite smulkintus žalumynus, granatų sėklas ir riešutus, įberkite kumino, druskos, įpilkite likusį aliejų (50 ml) ir viską gerai išmaišykite.

Nidos Degutienės nuotr. /Žiedinių kopūstų salotos su riešutais
Nidos Degutienės nuotr. /Žiedinių kopūstų salotos su riešutais

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“, o šiuo metu gyvena Australijoje. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis