„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Nori – gali atrasti: 2 patiekalai su paprikomis – humusas ir įdarytos ryžiais

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų duetas.
2 veganiški paprikų patiekalai
2 veganiški paprikų patiekalai / Tinklaraščio nuotr.

Humusas su paprikomis

Ingredientai:

  • 3 stiklinės virtų arba konservuotų avinžirnių;
  • 0,5–1 stiklinės skysčio, likusio išvirus avinžirnius ar skysčio iš skardinės;
  • 3 orkaitėje keptos raudonosios paprikos (be odelės);
  • 2 valg. šaukšt. sezamų pastos tahini;
  • 4 česnako skiltelės;
  • 5 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 2 arbat. šaukšt. malto kumino;
  • 1 arbat. šaukšt. rūkytos paprikos miltelių;
  • žiupsnis druskos;
  • patiekimui: lengvai apkeptų graikinių riešutų, šviežios kalendros, rūkytos paprikos miltelių.

Gaminimas:

1. Viską suberiame į maisto trintuvą ir susmulkiname iki norimos tekstūros (paliekant šiek tiek rupumo arba sutrinant iki tyrės). Jei per tiršta, pilame daugiau skysčio nuo avinžirnių.

2. Paragaujame, jei reikia, skonį pakoreguojame citrinos sultimis ir / ar druska ir / ar kuminu.

3. Prieš valgant galima užberti smulkintų graikinių riešutų, kalendros lapelių ir / ar rūkytos paprikos miltelių.

3. Laikome šaldytuve sandariame inde.

Tinklaraščio nuotr. /Humusas su paprikomis
Tinklaraščio nuotr. /Humusas su paprikomis

Ryžiais ir riešutais įdarytos paprikos

Ingredientai:

  • 4 paprikos;

  • 125 g ryžių;

  • 150 g cukinijos;

  • 1 morka;

  • 50 g graikinių riešutų;

  • 1/2 arbat. šaukšt. malto kumino;

  • 1 arbat. šaukšt. ciberžolės;

  • 1/4 arbat. šaukšt. asafetidos;

  • 2 pomidorai;

  • 1/2 arbat. šaukšt. juodųjų garstyčių sėklų;

  • 1/4 arbat. šaukšt. juodųjų pipirų;

  • 10 g šviežio imbiero;

  • 1 arbat. šaukšt. džiovintų kalendros lapelių;

  • 1 arbat. šaukšt. cukraus;

  • druskos;

  • aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Ryžius išverdame pasūdytame vandenyje. Likus 5 minutėms iki virimo pabaigos, supilame į kiaurasamtį ir paliekame.

2. Paprikų viršų nupjauname ir išvalome sėklas.

3. Paprikų viršunėles supjaustome kubeliais. Riešutus sukapojame. Kubeliais supjaustome pomidorus. O morką ir cukiniją sutarkuojame stambia tarka.

4. Keptuvėje įkaitiname 3 šaukštus aliejaus, beriame prieskonius (kuminą, ciberžolę ir asafetidą) ir maišant kepame kelias sekundes. Dedame papriką ir maišant kepame 5 minutes. Į keptuvę dedame morką, cukiniją ir maišant kepame 10 minučių. Beriame ryžius ir gerai išmaišome.

5. Puode, kuriame troškinsime paprikas, įkaitiname 2 šaukštus aliejaus, beriame garstyčių sėklas ir uždengiame dangčiu. Kai sėklos nustos spragsėti, dedame imbierą ir maišant kepame kelias sekundes. Dedame pomidorus, pagardiname šaukšteliu druskos, cukrumi, pipirais, kalendros lapais, išmaišome ir troškiname ant mažos ugnies 10 minučių.

6. Į paprikas dedame įdaro. Įdarytas paprikas dedame į puodą su padažu ir įpilame vandens, kad apsemtų maždaug iki paprikų pusės.

7. Puodą uždengiame dangčiu ir troškiname ant vidutinės ugnies 20 minučių.

Tinklaraščio nuotr. /Ryžiais ir riešutais įdarytos paprikos
Tinklaraščio nuotr. /Ryžiais ir riešutais įdarytos paprikos

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“, Jūratei Navikienei iš valgykimesveikiau.lt ir Sveikas Receptas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs