Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nori – gali atrasti: 2 receptai iš Azijos – daržovių salotos ir marinuota tempė

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų duetas.
Azijietiškų veganiškų patiekalų duetas
Azijietiškų veganiškų patiekalų duetas / Tinklaraščio nuotr.

Azijietiškos daržovių salotos

Ingredientai:

  • 2 trumpavaisiai agurkai;
  • 2 morkos;
  • 1 paprika;
  • 2 arbat. šaukšt. sezamų sėklų;
  • 1 valg. šaukšt. ryžių acto;
  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 1 arbat. šaukšt. agavų sirupo;
  • 1 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. sezamų aliejaus;
  • druskos, pagal skonį;
  • juodųjų pipirų, pagal skonį.
  • aitriųjų paprikų miltelių ar kajeno pipirų, pagal skonį (nebūtina).

Gaminimas:

1. Šiaudeliais supjaustome morkas, agurkus ir papriką, susmulkiname svogūnų laiškus.

2. Agurkus pasūdome, užpilame 1/2 citrinos sulčių ir paliekame 15 minučių. Nuspaudžiame agurkų sultis ir dedame visas daržoves į dubenį.

3. Sumaišome padažui skirtus ingredientus. Jei mėgstate aštriau, įberkite žiupsnelį kajeno arba aitriosios paprikos miltelių. Pilame ant salotų ir išmaišome.

4. Apibarstome sezamo sėklomis ir tiekiame.

Tinklaraščio nuotr. /Azijietiškos agurkų salotos
Tinklaraščio nuotr. /Azijietiškos agurkų salotos

Tempė azijietiškame marinate

Ingredientai:

  • 1 blokas (250 g) tempės (tiks ir tofu ar seitanas, jei nemėgstate tempės);
  • 1 žaliosios citrinos sultys;
  • 2 valg. šaukšt. sojos padažo;
  • 2 valg. šaukšt. sezamų aliejaus;
  • 3 valg. šaukšt. klevų sirupo arba melasos;
  • 2 česnako skiltelės, susmulkintos;
  • 1 valg. šaukšt. imbiero šaknies, nuluptos ir susmulkintos;
  • 1 citrinžolės stiebas (tik baltoji dalis), smulkiai supjaustyta.

Gaminimas:

1. Tempę supjaustykite ir sudėkite į orkaitei tinkamą indą su dangčiu.

2. Marinatui mažame dubenyje sumaišykite visus likusius ingredientus ir išplakite.

3. Užpilkite marinatą ant tempės, uždenkite dangčiu ir dėkite į šaldytuvą marinuotis 2–8 valandoms.

4. Praėjus marinavimo laikui, uždengtą indą su tempe pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių. Po to nuimkite dangtį, šiek tiek pavartykite tempę, tada kepkite dar 15–20 minučių.

5. Patiekti galite su šviežiomis salotomis, bolivine balanda ar kitais mėgstamais grūdiniais ingredientais.

Tinklaraščio nuotr. /Tempė azijietiškame marinate
Tinklaraščio nuotr. /Tempė azijietiškame marinate

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“, Sveikas Receptas ir Challenge 22.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais