Braškių ir persikų glotnutis
Ingredientai:
-
1 puodelis (240 g) kokoso vandens arba migdolų „pieno“;
-
1 puodelis (150 g) šaldytų braškių;
-
1 puodelis (250 g) šaldytų persikų;
-
1 šaldytas bananas;
-
2 šaukštai ispaninio šalavijo (chia) sėklų.
papuošimui:
-
¼ puodelio (30 g) pjaustytų braškių;
-
½ banano, supjaustyto griežinėliais;
-
1 šaukštas ispaninio šalavijo (chia) sėklų.
Gaminimas:
1. Į galingą trintuvą supilkite kokosų vandenį ar migdolų „pieną“, šaldytas braškes, persikus, bananus ir chia sėklas. Trinkite galingiausiu režimu iki vientisos masės (gali tekti kelis kartus sustabdyti ir mentele nubraukti trintuvo šonus, nes masė labai tiršta ir gali sunkiai trintis).
2. Supilkite glotnutį į dubenėlį. Viršų papuoškite uogomis, bananų griežinėliais ir chia sėklomis. Pagal skonį galite pridėti kitų priedų, tokių kaip riešutų sviestas, granola ir kt.
Bananiniai ir braškiniai ledai
Ingredientai:
- 2 šaldyti bananai;
- 4 šaldytos didelės braškės.
Gaminimas:
1. Bananus su braškėmis sudedame į maisto trintuvą ir smulkiname, kol viskas tampa ledų konsistencijos. Nebūtina susmulkinti iki visiškos tyrės, skanu, kai lieka maži braškių gabaliukai. Jei jūsų turimo trintuvo variklis nėra labai galingas, prieš smulkinimą bananams ir braškėms leiskite kiek atšilti.
2. Ledus dedame ant vaflinio ragelio ar į dubenėlį ir mėgaujamės.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“, Challenge 22 ir Jūratei Navikienei iš valgykimesveikiau.lt