Aviečių ir granatų glotnutis
Ingredientai:
- 200 g aviečių;
- 150 g granato sėklų;
- 100 g mėlynių ar šilauogių;
- 500 ml augalinio pieno arba vandens;
- 2 valg. šaukšt. sezamų sėklų;
- 2 valg. šaukšt. linų sėmenų;
- 2 valg. šaukšt. saulėgrąžų sėklų;
- 1 valg. šaukšt. augalinių baltymų miltelių;
- 1 valg. šaukšt. klevų sirupo.
Gaminimas:
Visus ingredientus dedame į elektrinį maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos konsistencijos. Papuošiame ir patiekiame.
Šokoladinis kokteilis
Ingredientai:
- 200 ml kokosų pieno (arba kito augalinio);
- 20 g kakavos masės;
- 20 g kokosų cukraus;
- ledukų (nebūtinai).
Gaminimas:
1. Į puodą pilame kokosų pieną, dedame kakavos masę ir beriame cukrų.
2. Maišant kaitiname, kol kakavos masė ištirps.
3. Atvėsiname ir išpilstome.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Oksanai iš Sveikas receptas.