„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Nori – gali atrasti“: avinžirniais įdarytos cukinijos ir lęšių troškinys su moliūgais

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Veganiškų patiekalų duetas
Veganiškų patiekalų duetas / Tinklaraščio nuotr.

Avinžirniais įdarytos cukinijos

Ingredientai:

  • 2 cukinijos;

  • 100 g bolivinių balandų (kynvos) kruopų;

  • 1 indelis konservuotų avinžirnių;

  • 2 saujos špinatų;

  • 0,5 arbat. šaukšt. kario miltelių;

  • 0,5 arbat. šaukšt. paprikos miltelių;

  • 0,5 arbat. šaukšt. malto kumino;

  • 1 česnako skiltelė;

  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;

  • druskos;

  • 2 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;

  • 4 arbat. šaukšt. alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Bolivines balandas perplauti ir išvirti. Supjaustyti česnaką. Susmulkinti špinatų lapus.

2. Orkaitę įkaitinti iki 200 °C.

3. Nuplauti cukinijas, apdžiovinti. Kiekvieną cukiniją perpjauti per pusę ir kepti orkaitėje apie 15 min. Truputį atvėsinti ir išpjauti cukinijos „vidurius“. Supjaustyti juos mažais gabaliukais.

4. Keptuvėje įkaitinti kokosų aliejų ir apkepinti česnaką. Sudėti prieskonius (karį, paprikos miltelius ir kuminą) bei avinžirnius ir gerai viską išmaišyti. Tada viską sumaišyti drauge: cukinijos gabaliukus, avinžirnius, bolivines balandas, supjaustytus špinatus. Pagal skonį įberti druskos, pipirų.

5. Įdarą dėti į paruoštas cukinijas ir kepti orkaitėje apie 15 min. Iškeptas įdarytas cukinijas apšlakstyti alyvuogių aliejumi.

Tinklaraščio nuotr. /Avinžirniais įdarytos cukinijos
Tinklaraščio nuotr. /Avinžirniais įdarytos cukinijos

Lęšių troškinys su moliūgais

Ingredientai:

  • 150 g raudonųjų lęšių;

  • 170 g perlinių kruopų;

  • 2 vidutinės morkos;

  • 300 g moliūgo;

  • 1 l verdančio vandens;

  • 2 lauro lapai;

  • 1 arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių;

  • 1 svogūnas;

  • 2 skiltelės česnako;

  • 2 arbat. šaukšt. persilado prieskonių;

  • 2 valg. šaukšt. aliejaus;

  • druskos.

Gaminimas:

1. Svogūną, česnakus, morkas supjaustyti smulkiais gabaliukais.

2. Puode įkaitinti aliejų, sudėti svogūną, česnaką, morką ir maišant pakepinti kelias minutes.

3. Lęšius nuplauti po šaltu vandeniu ir kartu su perlinėmis kruopomis, lauro lapais sudėti į puodą, supilti vandenį ir palikti virti 15 minučių ant vidutinės kaitros kartais vis pamaišant.

3. Moliūgą supjaustyti nedideliais gabalėliais. Sudėti į apvirusias kruopas su lęšiais. Suberti likusius prieskonius ir dar virti 15 minučių, kol kruopos bus išvirusios. Pabaigoje pagardinti druska.

Tinklaraščio nuotr. /Lęšių troškinys su moliūgais
Tinklaraščio nuotr. /Lęšių troškinys su moliūgais

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų!

Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiams Kas tas avokadas ir Sveikasreceptas.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“