Avižinių dribsnių sklindžiai su kokosų pienu
Tai itin gardūs sklindžiai – minkšti, drėgni ir kvapnūs. Nors Užgavėnės jau praėjo, blynais lepintis niekas nedraudžia.
Ingredientai (2 porcijoms):
- 300–350 g bananų;
- 250 ml kokosų pieno;
- 100 g avižinių dribsnių;
- 50 g miltų;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. malto cinamono.
Gaminimas:
1. Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais.
2. Į smulkintuvo indą dedame bananus, beriame avižinius dribsnius, pilame kokosų pieną ir sutriname.
3. Sutrintą masę pilame į dubenį, beriame miltus ir gerai išmaišome. Paliekame pastovėti 10 minučių.
4. Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuve, pilame 1–2 šaukštus aliejaus ir šiek tiek sumažiname ugnį. Dedame po šaukštą tešlos ir uždengiame keptuvę dangčiu. Kai ant sklindžių viršaus pradės sproginėti burbuliukai, juos apverčiame ir kepame iki auksinės spalvos (dangčiu uždengti nebereikia).
5. Tiekiame šiltus su šviežiomis uogomis ar kitais mėgstamais pagardais.
Riešutinė kakava
Tai tobulas gėrimas, kol dar nepalieka žiemos šaltukas! Ši kakava labai aromatinga ir soti.
Ingredientai (6 porcijoms):
- 1 stiklinė anakardžių riešutų;
- 1–2 datulės;
- 3 puodeliai vandens;
- 3 valg. šaukšt. klevų sirupo;
- 0,25 stiklinės kakavos miltelių;
- 30 g juodojo šokolado;
- žiupsnis druskos;
- 0,5 arbat. šaukšt. malto cinamono;
- 0,5 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto.
Gaminimas:
1. Anakardžių riešutus bei datules nuplauname, užpilame vandeniu ir palaikome 1 valandą (galima laikyti ir per naktį). Nupilame vandenį ir nuplauname.
2. Visus ingredientus, išskyrus šokoladą, dedame į maisto smulkintuvą, užpilame 3 stiklinėm vandens ir sutriname iki vientisos konsistencijos.
3. Masę perpilame į puodą, dedame šokoladą ir maišant kaitiname tol, kol šokoladas ištirps.
4. Išpilstome į puodelius, papuošiame zefyriukais ir tiekiame.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiui Sveikas receptas.