Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nori – gali atrasti: bananiniai vafliai be glitimo ir veganiški „Snickers“ batonėliai

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Veganiški skanėstai
Veganiški skanėstai / Tinklaraštininkės nuotr.

Bananiniai pusryčių vafliai be glitimo

Ingredientai:

  • 1/2 puodelio trintų bananų (2 vidutiniai bananai);

  • 2 puodeliai miltų be gliuteno;

  • 1 puodelis avižų miltų;

  • 1/2 puodelio kokosų cukraus;

  • 1 3/8 puodelio augalinio pieno (naudojau migdolų);

  • 1/4 puodelio kokosų aliejaus (tirpinto);

  • 2 valg. šaukšt. obuolių sidro acto;

  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;

  • 1 arbat. šaukšt. cinamono;

  • 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;

  • žiupsnelis druskos.

Gaminimas:

1. Dubenyje sumaišome sausus ingredientus: miltus be gliuteno, avižų miltus, kokosų cukrų, cinamoną, kepimo miltelius ir druską.

2. Atskirai sumaišome augalinį pieną su obuolių sidro actu, vanile bei tirpintu ir jau šiek tiek atvėsusiu kokosų aliejumi. Šlapius ingredientus pilame į sausų ingredientų mišinį ir išmaisome, kad masė taptų vientisa.

3. Kepame pasirinkto tipo vaflių keptuveje. Čia naudota retro stiliaus vaflinė, išėjo 4 vafliai. Taip pat galima naudoti širdelės formos ar keturkampę vaflių keptuvę. Turėtų išeiti apie 5–6 vaflius, priklausomai nuo keptuvės dydžio.

4. Patiekiame su trintomis ar šviežiomis uogomis, bananu ir riešutų sviestu.

Tinklaraštininkės nuotr. /Bananiniai vafliai be glitimo
Tinklaraštininkės nuotr. /Bananiniai vafliai be glitimo

Veganiški „Snickers“ batonėliai

Ingredientai:

  • 3 puodeliai „Medjool“ datulių (apie 20 datulių);

  • 1 puodelis žemės riešutų sviesto;

  • 2 valg. šaukšt. maca miltelių (nebūtina, jeigu neturite);

  • 1 puodelis avižinių miltų;

  • 1 1/4 puodelio sūdytų žemės riešutų;

  • 200 g juodojo šokolado (veganiško, su daugiau kaip 70 proc. kakavos);

  • 1 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;

  • žiupsnelis druskos.

Gaminimas:

1. Išimame kauliukus iš datulių ir užmerkiame jas karštu vandeniu 20 minučių. Tada nusunkiame, bet nuo datulių likusio vandens kol kas neišpilame.

2. Į virtuvinį maisto smulkintuvą dedame datules, riešutų sviestą, maca miltelius ir druską. Įpilame 3 valgomus šaukštus vandens, kuriame mirkėme datules. Smulkiname, kol bus vientisa, kreminės tekstūros „karamelė“.

3. Atidedame 2/3 „karamelės“ į dubenėlį. Į maisto smulkintuvę dedame avižinius miltus ir smulkiname, kol masė taps vientisa.

4. Formą, kurią naudojate „Snickers“ batonėliams gaminti, išklokite kepimo popieriumi, kad būtų lengviau išimti. Čia naudota pyrago kepimo forma, kurios matmenys 30×12 cm. Formos dydis gali šiek tiek skirtis, nuo jos dydžio priklausys batonėlių storis.

5. Į paruoštą formą perkelkite mišinį su avižų miltais. Įdėkite į šaldymo kamerą apie 20 minučių, kad šiek tiek sukietėtų ir būtų lengviau išlyginti pagrindą. Ištraukus, ranka arba mentele išlyginkite mišinį, kad tolygiai pasiskirtytų. Ant viršaus toltgiai dėkite datulių „karamelę“. Berkite sūdytus žemės riešutus. Įdėkite į šaldymo kamerą mažiausiai 3 valandoms, kad gerai sustingtų.

6. Laikui praėjus, galima išimti, supjaustyti į norimo dydžio batonėlius ir padengti šokoladu. Šokoladą susmukiname, dedame kokosų aliejų ir tirpiname mikrobangų krosnelėje keturis kartus po 15 sekundžių. Po kiekvieno karto išmaišome mentele, kad šokoladas lengviau tirptų.

7. Vieną po kito dedame „Snickers“ batonėlius, dviem šakutėm gerai apvoliojame šokolade, kad pasidengtų, ir perkeliame ant lėkštės ar lentelės su sviestiniu popieriumi. Kartojame, kol visi batonėliai bus padengti šokoladu, leidžiame šokoladui sustingti. Tai neturėtų ilgai užtrukti, nes batonėliai sušalę.

8. Pagamintus skanėstus galima laikyti šaldytuve 5 dienas arba šaldymo kameroje iki mėnesio. Antruoju atveju prieš valgant palaikykite kambario temperatūroje 10–15 minučių, kad atitirptų.

Tinklaraštininkės nuotr. /Veganiški „Snickers“ batonėliai
Tinklaraštininkės nuotr. /Veganiški „Snickers“ batonėliai

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Aistė Aužbikavičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas