Blynai su šilauogėmis
Ingredientai:
- 200 g viso grūdo speltos miltų;
- 1 valg. šaukšt. linų sėmenų + 3 valg. šaukšt. vandens;
- 200 ml augalinio „pieno“;
- 3 saujos šilauogių;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 valg. šaukšt. klevų sirupo ar kito saldiklio;
- šiek tiek aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Linų sėmenis sumaišome su vandeniu ir paliekame išbrinkti.
2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Pilame klevų sirupą ir sudedame linų sėmenis, išmaišome. Po truputį pilame „pieną“, maišome. Pabaigoje sudedame šilauoges, išmaišome.
3. Keptuvėje įkaitiname nedidelį kiekį aliejaus. Kepame nedidelius blynelius ant silpnos kaitros.
Saldus mangų padažas
Ingredientai:
- 0,5 sunokusio mango;
- 1 valg. šaukšt. kokosų kremo (jis dar vadinamas „kokosų sviestu“);
- agavos sirupo, pagal skonį.
Gaminimas:
1. Nulupame mangą ir supjaustome kubeliais;
2. Elektriniame maisto trintyve triname mangą ir kokosų kremą. Jei trūksta saldumo, įpilame agavos sirupo. Jei konsistencija pavyko per tiršta, įpilame po šaukštą vandens, kol pasieksime norimą tirštumą.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“, Sveikas receptas ir Challenge 22.