„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Nori – gali atrasti: bolivinės balandos ir brokolių maltinukai bei ryžiai su pagardais

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų duetas.
Veganiškų patiekalų duetas
Veganiškų patiekalų duetas / Tinklaraščio nuotr.

Bolivinės balandos ir brokolių maltinukai su kreminiu padažu

Ingredientai:

maltinukams (5 dideliems):

  • 1/3 puodelio bolivinės balandos (kynvos);

  • apie 100 g brokolių;

  • 1/4 puodelio miltų (naudojau grikių);

  • druskos;

  • mėgstamų prieskonių;

  • aliejaus (kepimui).

padažui:

  • apie 60 g tofu su prieskoniais;

  • 2 valg. šaukšt. augalinio pieno;

  • 1 valg. šaukšt. aliejaus (naudojau linų sėmenų);

  • 1 valg. šaukšt. maistinių mielių dribsnių;

  • 1/2 arbat. šaukšt. česnakų miltelių;

  • žiupsnis druskos;

  • 1/4 puodelio vandens (vandens kiekį reguliuojame pagal norimą tirštumą).

Gaminimas:

1. Bolivinę balandą išverdame ir paliekame atvėsti.

2. Brokolį supjaustome ir verdame ant gerų (apie 10 min).

3. Viską, išskyrus miltus, dedame į elektrinį virtuvės kombainą su S formos peiliu ir gerai sumalame. Gali reikėti kelis kartus nugramdyti masę nuo sienelių, kad viskas gerai susimaltų.

4. Miltus įmaišome šaukštu. Rankomis formuojame kotletukus ir kepame įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus.

5. Visus ingredientus, skirtus padažui, gerai sutriname elektriniu smulkintuvu (blenderiu).

Tinklaraščio nuotr. /Bolivinės balandos ir brokolių maltinukai su kreminiu padažu
Tinklaraščio nuotr. /Bolivinės balandos ir brokolių maltinukai su kreminiu padažu

Aromatingi ir sotūs basmati ryžiai su džiovintais vaisiais ir riešutais

Ingredientai:

  • 1 puodelis (210 g) basmati ryžių;

  • 2 puodeliai (480 g) vandens;

  • 2 valg. šaukšt. (20 g) razinų;

  • 2 valg. šaukšt. (16 g) kedro riešutų;

  • ½ puodelio (45 g) migdolų be odelės;

  • sauja smulkintų šviežių petražolių;

  • 1 arbat. šaukšt. nutarkuotos apelsino žievelės;

  • aliejaus (kepimui);

  • druskos (pagal skonį).

Gaminimas:

1. Puode nevirtus ryžius pakepinkite ant silpnos kaitros apie minutę su trupučiu aliejaus. Tada įpilkite du puodelius vandens ir pagal skonį pasūdykite. Uždenkite ir virkite apie 20 minučių, kol vanduo susigers ir ryžiai išvirs.

2. Keptuvėje be aliejaus paskrudinkite kedro riešutus ir migdolus.

3. Kai ryžiai išvirs, sudėkite visus likusius ingredientus ir maišykite, kol gerai susimaišys.

4. Uždenkite ir palaukite apie 15 minučių prieš patiekdami.

Tinklaraščio nuotr. /Basmati ryžiai su priedais
Tinklaraščio nuotr. /Basmati ryžiai su priedais

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“, Follow Your Spoon ir Challenge 22.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs