Bolivinės balandos ir brokolių maltinukai su kreminiu padažu
Ingredientai:
maltinukams (5 dideliems):
-
1/3 puodelio bolivinės balandos (kynvos);
-
apie 100 g brokolių;
-
1/4 puodelio miltų (naudojau grikių);
-
druskos;
-
mėgstamų prieskonių;
-
aliejaus (kepimui).
padažui:
-
apie 60 g tofu su prieskoniais;
-
2 valg. šaukšt. augalinio pieno;
-
1 valg. šaukšt. aliejaus (naudojau linų sėmenų);
-
1 valg. šaukšt. maistinių mielių dribsnių;
-
1/2 arbat. šaukšt. česnakų miltelių;
-
žiupsnis druskos;
-
1/4 puodelio vandens (vandens kiekį reguliuojame pagal norimą tirštumą).
Gaminimas:
1. Bolivinę balandą išverdame ir paliekame atvėsti.
2. Brokolį supjaustome ir verdame ant gerų (apie 10 min).
3. Viską, išskyrus miltus, dedame į elektrinį virtuvės kombainą su S formos peiliu ir gerai sumalame. Gali reikėti kelis kartus nugramdyti masę nuo sienelių, kad viskas gerai susimaltų.
4. Miltus įmaišome šaukštu. Rankomis formuojame kotletukus ir kepame įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus.
5. Visus ingredientus, skirtus padažui, gerai sutriname elektriniu smulkintuvu (blenderiu).
Aromatingi ir sotūs basmati ryžiai su džiovintais vaisiais ir riešutais
Ingredientai:
-
1 puodelis (210 g) basmati ryžių;
-
2 puodeliai (480 g) vandens;
-
2 valg. šaukšt. (20 g) razinų;
-
2 valg. šaukšt. (16 g) kedro riešutų;
-
½ puodelio (45 g) migdolų be odelės;
-
sauja smulkintų šviežių petražolių;
-
1 arbat. šaukšt. nutarkuotos apelsino žievelės;
-
aliejaus (kepimui);
-
druskos (pagal skonį).
Gaminimas:
1. Puode nevirtus ryžius pakepinkite ant silpnos kaitros apie minutę su trupučiu aliejaus. Tada įpilkite du puodelius vandens ir pagal skonį pasūdykite. Uždenkite ir virkite apie 20 minučių, kol vanduo susigers ir ryžiai išvirs.
2. Keptuvėje be aliejaus paskrudinkite kedro riešutus ir migdolus.
3. Kai ryžiai išvirs, sudėkite visus likusius ingredientus ir maišykite, kol gerai susimaišys.
4. Uždenkite ir palaukite apie 15 minučių prieš patiekdami.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“, Follow Your Spoon ir Challenge 22.