Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nori – gali atrasti: bolivinės balandos salotos ir žolelių padažas

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Bolivinės balandos salotos su augaline feta
Bolivinės balandos salotos su augaline feta / Tinklaraščio nuotr.

Bolivinės balandos salotos su augaline feta

Tai labai gaivios ir lengvai pagaminamos salotos, o dar greičiau jas pasiruošite, jei kruopas išvirsite išvakarėse. Tada beliks tik supjaustyti daržoves, užsimaišyti padažą ir valgyti!

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 90 g bolivinės balandos kruopų;

  • 1 mažas agurkas;

  • 1 nedidelis raudonasis svogūnas;

  • 1 avokadas;

  • sauja špinatų;

  • šviežių bazilikų ir petražolių;

  • sauja pomidoriukų;

  • apie 70 g augalinės fetos.

padažui:

  • 6 valg. šaukšt. alyvuogių arba avokadų aliejaus;

  • 3 valg. šaukšt. citrinos sulčių;

  • 1 valg. šaukšt. acto;

  • 1 valg. šaukšt. klevų sirupo;

  • žiupsnis druskos;

  • žiupsnis pipirų.

Gaminimas:

1. Išverdame kruopas iš anksto. Jei virsite tą pačią dieną, reikės palaukti, kol atvės.

2. Daržoves supjaustome smulkiais kubeliais.

3. Sumaišome visus ingredientus padažui.

4. Viską kartu sumaišome ir skanaujame!

Tinklaraščio nuotr. /Bolivinės balandos salotos su augaline feta
Tinklaraščio nuotr. /Bolivinės balandos salotos su augaline feta

Žolelių padažas

Šį kartą žolelių padažą ruošiau iš petražolių ir bazilikų. Tačiau puikiai tinka ir kitos prieskoninės žolelės – kalendra, raudonėliai, mėtos ir kt. Galima naudoti vienos rūšies žoleles, o galima jas maišyti. Tad kiekvieną kartą išeina vis kito skonio padažas.

Ingredientai (180 ml padažo):

  • 4 valg. šaukšt. smulkintų petražolių;

  • 2 valg. šaukšt. smulkintų bazilikų;

  • 2 skiltelės česnako;

  • 100 ml alyvuogių aliejaus;

  • 4 valg. šaukšt. citrinos sulčių;

  • 1 valg. šaukšt. klevų sirupo (ar kito saldiklio);

  • žiupsnelis druskos;

  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Viską sudedame į elektrinį smulkintuvą ar maisto kombainą ir sutriname iki vienalytės tekstūros. Paragaujame, ir, jei reikia, skonį pakoreguojame druska, pipirais, citrinos sultimis.

2. Jei iš karto nesunaudosite, laikykite sandariame indelyje šaldytuve iki savaitės.

Tinklaraščio nuotr. /Žolelių padažas
Tinklaraščio nuotr. /Žolelių padažas

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“, @tofuvisainefu ir valgykimesveikiau.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais