„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Nori – gali atrasti: bolivinės balandos salotos ir žolelių padažas

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Bolivinės balandos salotos su augaline feta
Bolivinės balandos salotos su augaline feta / Tinklaraščio nuotr.

Bolivinės balandos salotos su augaline feta

Tai labai gaivios ir lengvai pagaminamos salotos, o dar greičiau jas pasiruošite, jei kruopas išvirsite išvakarėse. Tada beliks tik supjaustyti daržoves, užsimaišyti padažą ir valgyti!

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 90 g bolivinės balandos kruopų;

  • 1 mažas agurkas;

  • 1 nedidelis raudonasis svogūnas;

  • 1 avokadas;

  • sauja špinatų;

  • šviežių bazilikų ir petražolių;

  • sauja pomidoriukų;

  • apie 70 g augalinės fetos.

padažui:

  • 6 valg. šaukšt. alyvuogių arba avokadų aliejaus;

  • 3 valg. šaukšt. citrinos sulčių;

  • 1 valg. šaukšt. acto;

  • 1 valg. šaukšt. klevų sirupo;

  • žiupsnis druskos;

  • žiupsnis pipirų.

Gaminimas:

1. Išverdame kruopas iš anksto. Jei virsite tą pačią dieną, reikės palaukti, kol atvės.

2. Daržoves supjaustome smulkiais kubeliais.

3. Sumaišome visus ingredientus padažui.

4. Viską kartu sumaišome ir skanaujame!

Tinklaraščio nuotr. /Bolivinės balandos salotos su augaline feta
Tinklaraščio nuotr. /Bolivinės balandos salotos su augaline feta

Žolelių padažas

Šį kartą žolelių padažą ruošiau iš petražolių ir bazilikų. Tačiau puikiai tinka ir kitos prieskoninės žolelės – kalendra, raudonėliai, mėtos ir kt. Galima naudoti vienos rūšies žoleles, o galima jas maišyti. Tad kiekvieną kartą išeina vis kito skonio padažas.

Ingredientai (180 ml padažo):

  • 4 valg. šaukšt. smulkintų petražolių;

  • 2 valg. šaukšt. smulkintų bazilikų;

  • 2 skiltelės česnako;

  • 100 ml alyvuogių aliejaus;

  • 4 valg. šaukšt. citrinos sulčių;

  • 1 valg. šaukšt. klevų sirupo (ar kito saldiklio);

  • žiupsnelis druskos;

  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Viską sudedame į elektrinį smulkintuvą ar maisto kombainą ir sutriname iki vienalytės tekstūros. Paragaujame, ir, jei reikia, skonį pakoreguojame druska, pipirais, citrinos sultimis.

2. Jei iš karto nesunaudosite, laikykite sandariame indelyje šaldytuve iki savaitės.

Tinklaraščio nuotr. /Žolelių padažas
Tinklaraščio nuotr. /Žolelių padažas

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“, @tofuvisainefu ir valgykimesveikiau.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs