Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas
Ingredientai (1 porcijai):
- 0,5 gerai sunokusio banano;
- 200 ml augalinio „pieno“ (pvz., migdolų);
- 40 g ispaninio šalavijo (chia) sėklų;
- 1 valg. šaukšt. klevų sirupo (arba kito saldiklio).
Gaminimas:
1. Pusę banano sutrinti šakute iki vientisos masės. Šią masę gerai sumaišyti su „pienu“, chia sėklomis ir klevų sirupu.
2. Visą mišinį supilti į stiklinę ar 2 mažus indelius ir laikyti šaldytuve bent 3 valandas arba per naktį.
3. Prieš valgant galima uždėti mėgstamų uogų ir kitų priedų, kaip matote nuotraukoje, šįsyk naudotos šilauogės.
Baltymingi blynai su bananais
Ingredientai (apie 20 mažų blynelių):
- 1/2 puodelio + 2 valg. šaukšt. žirnių miltų;
- 1 puodelis augalinio „pieno“;
- 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 2 valg. šaukšt. agavų sirupo;
- žiupsnis druskos;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- 2 nedideli bananai;
- šiek tiek kokosų aliejaus kepimui.
Gaminimas:
1. Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską ir vanilinį cukrų.
2. Į sausąjį mišinį pilame „pieną“, agavų sirupą, viską gerai išmaišome ir paliekame tešlą šiek tiek pastovėti (ji pavyks gana skysta).
3. Bananus supjaustome kubeliais ir įmaišome į tešlą.
4. Į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus dedame po šaukštą tešlos ir kepame blynelius po kelias minutes iš abiejų pusių.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“, Plantasticka ir Follow Your Spoon.