Salotos su sojos pupelėmis
Ingredientai:
- 300 g virtų sojų pupelių (galite naudoti ir konservuotas);
- 100 g virtos bolivinės balandos;
- 1 raudonoji paprika;
- 1 vidutinio dydžio brokolis;
- kelios saujos svogūnų laiškų.
padažui:
- 2 valg. šaukšt. sezamų pastos tahini;
- 2–3 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 4 valg. šaukšt. nerafinuoto alyvuogių aliejaus;
- 1/3 arbat. šaukšt. česnakų miltelių;
- 1/3 arbat. šaukšt. ciberžolės;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Brokolius susmulkinte ir pavirkite 5 minutes sūdytame vandenyje.
2. Papriką supjaustykite kubeliais ir sumaišyti su smulkintais svogūnais.
3. Nuo brokolių nupilkite likusį vandenį ir atvėsinkite.
4. Visus ingredientus, skirtus salotoms, sumaišykite.
5. Atskirame dubenyje sumaišykite padažui skirtus ingredientus.
6. Padažą sumaišykite su daržovėmis, paskaninkite kanapių, sezamo, saulėgražų ar kitomis mėgstamomis sėklomis.
Šiltos juodųjų lęšių salotos
Ingredientai:
- 150 g juodujų lęšių;
- 1 saliero stiebas;
- 1 morka;
- 250 g pievagrybių;
- 1 svogūnas;
- 1 paprika;
- 2 skiltelės česnako;
- druskos;
- maltų juodųjų pipirų;
- aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Išverę lęšius pagal instrukciją, pasūdome juos likus 10 min. iki virimo pabaigos.
2. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome. Morką, salierą ir papriką supjaustome kubeliais, pievagrybius – skiltelėmis.
3. Keptuvėje įkaitiname 2 šaukštus aliejaus. Beriame svogūnus, česnakus, salierą, morką ir maišant kepame 4–5 minutes.
4. Į keptuvę dedame ir grybus bei papriką. Pagardiname druska, pipirais ir kepame, kol daržovės iškeps.
5. Galiausiai į keptuvę beriame ir išvirtus lęšius, išmaišome ir pakepame viską kartu dar 2 minutes.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Rimai bei Andriui Misiukui iš Sveikas receptas.