„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Nori – gali atrasti: dvejos sočios salotos – su sojos pupelėmis ir su lęšiais

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų duetas.
Dvejos veganiškos salotos
Dvejos veganiškos salotos / Tinklaraščio nuotr.

Salotos su sojos pupelėmis

Ingredientai:

  • 300 g virtų sojų pupelių (galite naudoti ir konservuotas);
  • 100 g virtos bolivinės balandos;
  • 1 raudonoji paprika;
  • 1 vidutinio dydžio brokolis;
  • kelios saujos svogūnų laiškų.

padažui:

  • 2 valg. šaukšt. sezamų pastos tahini;
  • 2–3 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 4 valg. šaukšt. nerafinuoto alyvuogių aliejaus;
  • 1/3 arbat. šaukšt. česnakų miltelių;
  • 1/3 arbat. šaukšt. ciberžolės;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Brokolius susmulkinte ir pavirkite 5 minutes sūdytame vandenyje.

2. Papriką supjaustykite kubeliais ir sumaišyti su smulkintais svogūnais.

3. Nuo brokolių nupilkite likusį vandenį ir atvėsinkite.

4. Visus ingredientus, skirtus salotoms, sumaišykite.

5. Atskirame dubenyje sumaišykite padažui skirtus ingredientus.

6. Padažą sumaišykite su daržovėmis, paskaninkite kanapių, sezamo, saulėgražų ar kitomis mėgstamomis sėklomis.

Tinklaraščio nuotr. /Salotos su sojos pupelėmis
Tinklaraščio nuotr. /Salotos su sojos pupelėmis

Šiltos juodųjų lęšių salotos

Ingredientai:

  • 150 g juodujų lęšių;
  • 1 saliero stiebas;
  • 1 morka;
  • 250 g pievagrybių;
  • 1 svogūnas;
  • 1 paprika;
  • 2 skiltelės česnako;
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Išverę lęšius pagal instrukciją, pasūdome juos likus 10 min. iki virimo pabaigos.

2. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome. Morką, salierą ir papriką supjaustome kubeliais, pievagrybius – skiltelėmis.

3. Keptuvėje įkaitiname 2 šaukštus aliejaus. Beriame svogūnus, česnakus, salierą, morką ir maišant kepame 4–5 minutes.

4. Į keptuvę dedame ir grybus bei papriką. Pagardiname druska, pipirais ir kepame, kol daržovės iškeps.

5. Galiausiai į keptuvę beriame ir išvirtus lęšius, išmaišome ir pakepame viską kartu dar 2 minutes.

Tinklaraščio nuotr. /Šiltos juodųjų lęšių salotos
Tinklaraščio nuotr. /Šiltos juodųjų lęšių salotos

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Rimai bei Andriui Misiukui iš Sveikas receptas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs