Nori – gali atrasti: dvi veganiškos panakotos – riešutinė ir su uogomis

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Veganiškos panakotos
Veganiškos panakotos / Tinklaraščio nuotr.

Riešutinė panakota

Ingredientai:

  • 1 puodelis riešutų „pieno“ (recepte naudojamas anakardžių);
  • 1 puodelis augalinės „grietinėlės“;
  • 1 valg. šaukšt. agaro (agar agar);
  • 1 arbat. šaukšt. smulkintos vanilės ankšties;
  • 3 valg. šaukšt. saldiklio arba cukraus;
  • rūgščios uogienės (patiekimui).

Gaminimas:

1. „Pieną“ ir „grietinėlę“ pašildome puode, bet neužverdame. Suberiame cukrų, vanilę ir agarą, kaitiname ant žemos temperatūros maišant, kol ištirps agaras ir cukrus.

2. Supilame skystį į formeles (pvz. keksiukų) ir paliekame sustingti šaldytuve kelioms valandoms.

3. Kai desertas sustingsta, išimame iš formelių, puošiame uogiene.

Tinklaraščio nuotr. /Riešutinė panakota
Tinklaraščio nuotr. /Riešutinė panakota

Veganiška panakota su uogomis

Ingredientai:

  • 200 g kokosų kremo;
  • 2 valg. šaukšt. klevų sirupo;
  • 0,9 g agaro (agar agar);
  • ½ vanilės ankšties;
  • braškių (galite naudoti ir kitas mėgstamas uogas).

Gaminimas:

1. Kokosų kremą ištirpiname nedideliame puode ant nedidelio stiprumo kaitros. Į ištirpusį kokosų kremą supilame likusius ingredientus (išskyrus braškes), išmaišome ir kaitiname ant vidutinio stiprumo kaitros.

2. Kaitiname nuolat maišant, kol masė pasieks 90C temperatūrą.

3. Gautą skystį supilame į silikoninę formą su nedidelėmis duobutėmis, šiek tiek palaukiame, kol atvės ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.

4. Paruoštą panakotą dekoruojame trintomis braškėmis ir ragaujame.

Tinklaraščio nuotr. /Veganiška panakota
Tinklaraščio nuotr. /Veganiška panakota

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiams @odėdaržovėms ir so_delicious_vegan

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis