Trinta avinžirnių sriuba
Ingredientai:
- 500 g virtų ar konservuotų avinžirnių;
- 40 g špinatų;
- 200 ml kokosų pieno;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1/2 arbat. šaukšt. kumino;
- 1 arbat. šaukšt. ciberžolės;
- 2 valg. šaukšt. aliejaus;
- 1/2 arbat. šaukšt. juodųjų pipirų;
- 700 ml vandens.
Gaminimas:
1. Giliame puode įkaitiname aliejų ir pakepiname susmulkintą svogūną su smulkintu česnaku apie 5 minutes.
2. Į pakepintus svogūnus sudedame avinžirnius ir pakepiname dar kelias minutes. Tuomet supilame vandenį ir verdame 15 minučių.
3. Sudedame prieskonius ir supilame kokosų pieną. Paverdame dar apie 7–8 minutes ir sriubą sutriname elektriniu maisto trintuvu iki kreminės konsistencijos.
4. Špinatus susmulkiname ir sudedame į trintą sriubą. Gardiname sezamų sėklomis.
Trinta saldžiųjų bulvių ir brokolių sriuba
Ingredientai:
- 1 vidutinio dydžio brokolis;
- 2 vidutinio dydžio saldžiosios bulvės (batatai);
- 1 skardinė kokosų „pieno“;
- 1 didelis svogūnas;
- 2 skiltelės česnako;
- 2 valg. šaukšt. aliejaus (kepimui);
- 2 stiklinės karšto vandens;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1/2 arbat. šaukšt. juodųjų pipirų;
- 1/4 arbat. šaukšt. aitriosios paprikos miltelių;
- 2 valg. šaukšt. migdolų arba kokosų miltų.
Gaminimas:
1. Bulves nuplaukite ir išvirkite su lupena.
2. Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą svogūną su česnaku apie 2–3 minutes.
3. Brokolius nuplaukite, susmulkinkite ir sudėkite į puodą su svogūnais. Pamaišykite ir kepkite dar kelias minutes. Tuomet viską užpilkite vandeniu, sumažinkite ugnį ir palikite virti dar 10 minučių.
4. Išvirusias bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais, sudėkite į apvirusius brokolius ir virkite dar 3 minutes. Tuomet sudėkite prieskonius, miltus, supilkite kokosų „pieną“ ir dar pavirkite 5 minutes. Galite paragauti, ar netrūksta jokių prieskonių.
5. Išvirusią sriubą sutrinkite elektriniu smulkintuvu (blenderiu) ir gardinkite mėgstamomis sėklomis.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Rimai iš Sveikas receptas.