Įvairūs daržovių, ankštinių ir kruopų kepsneliai per visą savaitę labai praverčia! O juk kiekvienuose namuose kartais lieka įvairių išvirtų produktų, kuriuos reikia greitai sunaudoti. Beje, visada galima pasigaminti daugiau tokių kepsnelių, juos užšaldyti, o prireikus greitai išsikepti.
Burokėlių kepsneliai su avižomis
Ingredientai:
- 50 g avižinių dribsnių;
- 240 g virtų ar konservuotų avinžirnių;
- 3 arbat. šaukšt. džiovintų krapų arba kelių šakelių šviežių;
- 3 česnako skiltelės;
- 1 nedidelis burokėlis (apie 300 g);
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių;
- 1/2 arbat. šaukšt. pipirų
- 25 g avinžirnių miltų;
- 1/8 arbat. šaukšt. aitriosios paprikos miltelių;
- 1 valg. šaukšt. aliejaus.
Gaminimas:
1. Burokėlį nulupame, supjaustome ir kartu su prieskoniais bei česnaku sutriname kokteilinėje ar maisto smulkintuve.
2. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir supilame burokėlių masę. Kepame 5–7 minutes.
3. Likusius ingredientus sudedame į smulkintuvą ar kokteilinę ir susmulkiname. Sumaišome su burokėlių mase.
4. Rankomis suformuojame norimo dydžio kepsnelius ir apkepame keptuvėje iš abiejų pusių.
Cukinijų ir lęšių kepsneliai
Ingredientai:
- 300 g virtų raudonųjų lęšių;
- 1 nedidelė cukinija;
- 60–70 g miltų (avinžirnių arba speltos);
- 1 nedidelis svogūnas;
- 1/3 arbat. šaukšt. druskos;
- 1/2 arbat. šaukšt. ciberžolės;
- 1/2 arbat. šaukšt. juodųjų pipirų;
- 1/2 arbat. šaukšt. kumino;
- kelių saujos smulkintų petražolių (nebūtina, bet jeigu turite, būtinai dėkite);
- šiek tiek aliejaus.
Gaminimas:
1. Cukiniją sutarkuojame ir nusunkiame vandenį.
2. Lęšius sumaišome su tarkuotomis cukinijomis, miltais, prieskoniais.
3. Keptuvėje įkaitiname nedidelį kiekį aliejaus. Rankomis suformuojame norimo dydžio kepsnelius ir ant nedidelės kaitros apkepame iš abiejų pusių.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų!
Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiui Sveikasreceptas.lt.