Suktinukai su avinžirniais ir saulėje džiovintais pomidorais
Ingredientai:
-
3 viso grūdo tortilijos;
-
200 g konservuotų avinžirnių;
-
2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
-
2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
-
2 skiltelės česnako;
-
0,5 arbat. šaukšt. druskos;
-
0,25 arbat. šaukšt. juodųjų pipirų;
-
0,25 arbat. šaukšt. malto kumino;
-
2 saujos kepintų kedrinių pinijų;
-
100 g saulėje džiovintų pomidorų.
Gaminimas:
1. Avinžirnius kartu su aliejumi, citrinos sultimis, ir prieskoniais sudedame į elektrinį trintuvą ir susmulkiname iki vientisos konsistencijos. Jeigu reikia, įpilame kelis šaukštus vandens.
2. Užtepėlę tepame ant tortilijų, beriame kepintas kedrines pinijas, sudedame smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, bazilikus ir špinatus.
3. Tortiliją susukame ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
Bananų užkandis su riešutų sviestu
Ingredientai (maždaug 1 porcijai):
-
1 didelis sunokęs bananas;
-
1 vidutinio dydžio/didelės tortilijos (naudota 25 cm skersmens);
-
40 g riešutų sviesto;
-
žiupsnis cinamono.
Gaminimas:
1. Ant visos tortilijos lygiu sluoksniu užtepame riešutų sviestą ir pabarstome cinamonu.
2. Nuluptą bananą dedame ant tortilijos krašto ir susukame tortiliją su bananu lyg vyniotinį. Sukant svarbu šiek tiek paspausti, kad neišsivyniotų.
3. Susuktą tortiliją supjaustome mažesniais gabalėliais.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“, Sveikas Receptas ir Plantasticka.