Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nori – gali atrasti: gaivi agurkų ir avokadų sriuba bei veganiški velykiniai blynai

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų duetas.
Veganiškų patiekalų duetas
Veganiškų patiekalų duetas / Tinklaraščio nuotr.

Gaivi agurkų ir avokadų sriuba

Ingredientai:

  • 1 ilgavaisis agurkas;
  • 8–10 mėtų lapelių;
  • 6 baziliko lapeliai;
  • 1,5 valg. šaukšt. petražolių;
  • svogūnų laiškų (pagal skonį);
  • ½ avokado;
  • ¼ puodelio vandens;
  • druskos (pagal skonį).

priedai:

  • ¼ puodelio paprasto veganiško jogurto;
  • ¼ puodelio geltonųjų vyšninių pomidoriukų, perpjautų per pusę;
  • 2 valg. šaukšt. daigintų mėgstamų sėklų;
  • 1 arbat. šaukšt. sėklų mišinio (chia, kanapių, linų sėmenų, grikių);
  • šviežių žirnelių savo ankštyse.

Gaminimas:

1. Visus sriubai skirtus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.

2. Atvėsinkite šaldytuve.

3. Prieš patiekdami gerai išmaišykite ir patiekite su priedais ant viršaus.

Tinklaraščio nuotr. /Gaivi agurkų ir avokadų sriuba
Tinklaraščio nuotr. /Gaivi agurkų ir avokadų sriuba

Veganiški velykiniai blynai

Ingredientai:

  • 1 puodelis kvietinių miltų;

  • 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;

  • 2 valg. šaukšt. klevų sirupo;

  • 1/2 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;

  • 2/3 puodelių augalinio pieno;

  • aliejaus (kepimui).

priedai:

  • 2 valg. šaukšt. saldinto augalinio jogurto;

  • 2 konservuotų abrikosų puselės;

  • aguonų.

Gaminimas:

1. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Supilkite klevų sirupą, vanilės ekstraktą ir augalinį pieną. Sumaišykite viską taip, kad neliktų gumuliukų.

2. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant nedidelės / vidutinės kaitros.

3. Semkite tešlą apvaliu ledų skobimo šaukštu, kad blynai išeitų vienodo didumo. Kepkite, kol paviršiuje atsiras burbuliukų, apverskite ir pakepkite kitą pusę. Taip kartokite, kol pasibaigs tešla.

4. Sudėkite blynus į bokštelius po 3, užpilkite veganiško jogurto, uždėkite po abrikoso puselę ir apibarstykite aguonomis.

Tinklaraščio nuotr. /Veganiški velykiniai blynai
Tinklaraščio nuotr. /Veganiški velykiniai blynai

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Drive Me Hungry bei Elephantastic Vegan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų