Granola su apelsinais ir šokoladu
Ingredientai:
-
4 puodeliai stambių avižų dribsnių;
-
1/2 puodelio klevų sirupo;
-
3 didelių apelsinų nutarkuota žievelė;
-
4 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
-
1 arbat. šaukšt. cinamono;
-
1 arbat. šaukšt. vanilės esencijos;
-
žiupsnelis druskos;
-
100 g kokybiško juodojo šokolado (ne mažiau nei 70 proc. kakavos, veganiško).
Gaminimas:
1. Į dubenį beriame avižas, cinamoną ir druską.
2. Pašildome kokosų aliejų kartu su klevų sirupu, vanile ir apelsinų žievelėmis.
3. Skystus ingredientus gerai sumaišome su sausais, beriame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir tolygiai paskirstome.
4. Kepame iki 185 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (su „vėjelio“ funkcija) 20 minučių. Išimame, pamaišome ir vėl kepame 20 min. Leidžiame visiškai atvėsti.
5. Peiliu smulkiai supjaustome šokoladą, dedame į iškeptą ir atvėsusią granolą, gerai išmaišome.
6. Granolą laikome sandariame ir sausame inde bei suvartojame per porą savaičių.
Marcipaniniai saldainiai
Ingredientai:
-
2 puodeliai migdolų miltų (smulkių, be luobelių);
-
200 g cukraus pudros;
-
1 valg. šaukšt. migdolų esencijos;
-
1 arbat. šaukšt. rožių vandens esencijos (nebūtinai);
-
4 valg. šaukšt. filtruoto vandens;
-
150 g kokybiško juodojo šokolado (ne mažiau kaip 70 proc. kakavos, veganiško);
-
1 valg. šaukšt. kokosų aliejaus.
Gaminimas:
1. Į elektrinį maisto smulkintuvą su S formos peiliuku beriame migdolų miltus, cukraus pudrą ir pilame esencijas. Maišome apie 5 minutes, kol ingredientai pradės lipti tarpusavy. Įpilame 4 valgomus šaukštus vandens ir maišome toliau. Masė turėtų pradėti lipti ir formuotis į gumulą. Išimame ir baigiame formuoti rankomis. Dedame į šaldytuvą 15–20 minučių.
2. Ant sviestinio popieriaus formuojame norimos formos saldainius. Mes darėme rutuliukus, bet gali būti ir kvadratėliai ar pailgesnės formos batonėliai. Suformuotus saldainius įdedame į šaldymo kamerą 20 minučių.
3. Mikrobangų krosnelėje dubenėlyje ištirpiname šokoladą ir kokosų aliejų. Kaitiname 10 sekundžių intervalais po 1,5 min. vis pamaišant. Paskui po vieną dedame marcipaninius saldainius, padengiame šokoladu ir perkeliame ant lentelės ar lėkštės su sviestiniu popieriumi. Kartojame, kol visi saldainiai bus padengti šokoladu. Leidžiame šokoladui išdžiūti ir sutvirtėti.
4. Sandarioje dėžutėje šaldytuve šiuos saldainius galima laikyti maždaug savaitę.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Plantastic Blondie.