Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nori – gali atrasti: granola su apelsinais ir šokoladu bei marcipaniniai saldainiai

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų duetas.
Granola su apelsinais ir šokoladu ir marcipaniniai saldainiai
Granola su apelsinais ir šokoladu ir marcipaniniai saldainiai / Tinklaraščio nuotr.

Granola su apelsinais ir šokoladu

Ingredientai:

  • 4 puodeliai stambių avižų dribsnių;

  • 1/2 puodelio klevų sirupo;

  • 3 didelių apelsinų nutarkuota žievelė;

  • 4 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;

  • 1 arbat. šaukšt. cinamono;

  • 1 arbat. šaukšt. vanilės esencijos;

  • žiupsnelis druskos;

  • 100 g kokybiško juodojo šokolado (ne mažiau nei 70 proc. kakavos, veganiško).

Gaminimas:

1. Į dubenį beriame avižas, cinamoną ir druską.

2. Pašildome kokosų aliejų kartu su klevų sirupu, vanile ir apelsinų žievelėmis.

3. Skystus ingredientus gerai sumaišome su sausais, beriame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir tolygiai paskirstome.

4. Kepame iki 185 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (su „vėjelio“ funkcija) 20 minučių. Išimame, pamaišome ir vėl kepame 20 min. Leidžiame visiškai atvėsti.

5. Peiliu smulkiai supjaustome šokoladą, dedame į iškeptą ir atvėsusią granolą, gerai išmaišome.

6. Granolą laikome sandariame ir sausame inde bei suvartojame per porą savaičių.

Tinklaraščio nuotr. /Granola su apelsinais ir šokoladu
Tinklaraščio nuotr. /Granola su apelsinais ir šokoladu

Marcipaniniai saldainiai

Ingredientai:

  • 2 puodeliai migdolų miltų (smulkių, be luobelių);

  • 200 g cukraus pudros;

  • 1 valg. šaukšt. migdolų esencijos;

  • 1 arbat. šaukšt. rožių vandens esencijos (nebūtinai);

  • 4 valg. šaukšt. filtruoto vandens;

  • 150 g kokybiško juodojo šokolado (ne mažiau kaip 70 proc. kakavos, veganiško);

  • 1 valg. šaukšt. kokosų aliejaus.

Gaminimas:

1. Į elektrinį maisto smulkintuvą su S formos peiliuku beriame migdolų miltus, cukraus pudrą ir pilame esencijas. Maišome apie 5 minutes, kol ingredientai pradės lipti tarpusavy. Įpilame 4 valgomus šaukštus vandens ir maišome toliau. Masė turėtų pradėti lipti ir formuotis į gumulą. Išimame ir baigiame formuoti rankomis. Dedame į šaldytuvą 15–20 minučių.

2. Ant sviestinio popieriaus formuojame norimos formos saldainius. Mes darėme rutuliukus, bet gali būti ir kvadratėliai ar pailgesnės formos batonėliai. Suformuotus saldainius įdedame į šaldymo kamerą 20 minučių.

3. Mikrobangų krosnelėje dubenėlyje ištirpiname šokoladą ir kokosų aliejų. Kaitiname 10 sekundžių intervalais po 1,5 min. vis pamaišant. Paskui po vieną dedame marcipaninius saldainius, padengiame šokoladu ir perkeliame ant lentelės ar lėkštės su sviestiniu popieriumi. Kartojame, kol visi saldainiai bus padengti šokoladu. Leidžiame šokoladui išdžiūti ir sutvirtėti.

4. Sandarioje dėžutėje šaldytuve šiuos saldainius galima laikyti maždaug savaitę.

Tinklaraščio nuotr. /Marcipaniniai saldainiai
Tinklaraščio nuotr. /Marcipaniniai saldainiai

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Plantastic Blondie.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai