„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Nori – gali atrasti: keptų daržovių salotos ir pistacijų ledai

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Veganiški vasariški patiekalai
Veganiški vasariški patiekalai / Tinklaraščių nuotr.

Keptų daržovių salotos

Šios salotos labai lengvos ir gali būti kaip atskiras valgis arba garnyras, o gal net dedamas ant sumuštinio! Be to, jos skanios tiek šiltos, tiek šaltos. Pagaliau, dar vienas privalumas – nėra jokio griežto recepto, ingredientus galima derinti pagal savo skonį.

Ingredientai:

  • 2 saldžiosios paprikos;

  • 2 raudonieji svogūnai;

  • 1 blokas tofu;

  • kepintų migdolų;

  • balzaminio acto;

  • alyvuogių aliejaus;

  • petražolių.

Gaminimas:

1. Nepjaustytas paprikas dedame į iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame apie 45 min., kol visiškai suminkštės.

2. Svogūną ir tofu supjaustome, apvoliojame alyvuogių aliejuje ir kepame tokio pat karščio orkaitėje, kol apskrus – apie pusvalandį.

3. Išėmus paprikas iš orkaitės paliekame atvėsti ir nulupame odelę, išimame sėklas – tai turėtų būti labai lengva, nes paprika labai suminkštėjusi. Supjaustome gabalėliais.

4. Paprikas ir svogūnus dubenyje sumaišome su balzaminiu actu, galime dar įpilti alyvuogių aliejaus. Sudedame į lėkštę, ant viršaus dėliojame tofu, barstome migdolais ir papuošiame petražolėmis.

Patarimai:

  • šios salotos labai skaniai derėtų su [veganiška] feta vietoje tofu!

  • labai svarbus žingsnis yra nulupti paprikas. Beje, jei yra galimybė jas kepti ant grilio, nepraleiskite jos!

  • labiausiai mėgstu naudoti balzaminio acto glajų dėl jo tirštesnės tekstūros.

  • labai mėgstu šias salotas su migdolais, bet man atrodo, kad kedrinės pinijos čia irgi labai tiktų.

  • pasirinkite gerą alyvuogių aliejų, o kad būtų žaismingiau, naudokite skirtingų spalvų paprikas!

Tinklaraščio nuotr. /Keptų daržovių salotos
Tinklaraščio nuotr. /Keptų daržovių salotos

Naminiai pistacijų ledai

Kai karšta ir norisi atsigaivinti, pistacijų ledai yra puikus būdas suteikti sau šiek tiek gaivumo. Šie ledai švelnūs, kreminiai, su karaliaujančiu pistacijų skoniu. Išbandykit!

Ingredientai:

  • 220 g kokosų kremo;

  • 80 g augalinio pieno;

  • 60 g pistacijų riešutų;

  • 60 g klevų sirupo (tinka ir agavų);

  • 1 arbat. šaukšt. maca miltelių (nebūtina).

Gaminimas:

1. Kavamalėje ar elektriniame smulkintuve susmulkiname pistacijas.

2. Sudedame į puodą kokosų kremą, augalinį pieną, klevų sirupą ir smulkintas pistacijas, viską ištirpiname iki vientisos masės (ne užverdame, o tik ištirpiname).

3. Gautą masę sutriname iki vientisos konsistencijos ir supilame į dubenį. Uždengiame maistine plėvele ir dedame nakčiai į šaldymo kamerą.

4. Kitą dieną ištirpiname šokoladą ir kokosų aliejų, ištraukiame ledus iš šaldymo kameros ir išėmę iš formelių po vieną merkiame į ištirpintą šokoladą. Galima apibarstyti smulkintais pistacijų riešutais ir iškart ragauti.

Tinklaraščio nuotr. /Pistacijų ledai
Tinklaraščio nuotr. /Pistacijų ledai

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiams @mindyoureats ir so_delicious_vegan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs