Kokosų miltų blynai
Pats tinkamiausias metas blynams – savaitgalis, tačiau jei tik norisi, galite kepti juos ir darbo dienos vakarienei. Ypač kai blynai be pieno, be glitimo, kiaušinių ar cukraus, tad ir skanūs, ir lengvučiai.
Ingredientai:
-
140 g kokosų miltų;
-
90 g bulvių krakmolo;
-
1 šaukštas ir 1 šaukštelis kepimo miltelių;
-
1/2 šaukštelio druskos;
-
75 g išvirtų ar orkaitėje iškeptų saldžiųjų bulvių (geriausia jas pasiruošti iš vakaro, kad spėtų pilnai atvėsti ir išgaruotų likusi drėgmė, nes kitaip bulvių masė taps gliti, lipni, o to visai nereikia);
-
500 ml augalinio pieno;
-
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto;
-
2 šaukštai agavų sirupo (ar kito mėgstamo saldiklio).
Gaminimas:
1. Išvirkite ar iškepkite orkaitėje saldžiąją bulvę (tikrai užteks vienos nedidelės, bet nepatingėkite pasverti ir dėkite būtent tiek, kiek reikia), jai atvėsus – nulupkite ir sutrinkite šakute (jeigu blynų tešlą maišysite rankomis, pasistenkite bulves sutrinti kuo tolygiau, kad neliktų gumuliukų).
2. Sumaišykite gautą bulvių masę su agavų sirupu (ar kitu saldikliu) ir 250 ml pieno, įpilkite vanilės ekstrakto.
3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir druską.
4. Sumaišykite bulvių, pieno ir sirupo mišinį su sausuoju mišiniu ir, pildami likusį pieną, išsukite tirštą blynų tešlą. Viską maišykite, kol masė taps tolygi. Išmaišę šią tešlą palikite pastovėti 15–20 min.
5. Įkaitinkite keptuvę ir įpylę kelis lašelius pasirinkto aliejaus kepkite blynus ant vidutinės temperatūros (9 skalėje rinkausi 6), leiskite krašteliams paruduoti, blynui sutvirtėti ir tik tada verskite ant kitos pusės.
Kokosiniai morkų rutuliukai
Šie rutuliukai nėra sunkiai paruošiami, nereikalauja ir daugybės ingredientų. O kartu jie labai skanūs, maistingi, tinka ir yra mėgstami ir mažųjų smaližių.
Ingredientai:
- 2 nuskustos morkos;
- 100 g mirkytų datulių;
- 70 g anakardžių riešutų;
- 20 g kokosų drožlių (ir dar šiek tiek apvoliojimui).
Gaminimas:
1. Smulkia tarka sutarkuokite morkas (galima trinti ir maisto smulkintuvu).
2. Į tarkuotas morkas dedame išmirkytas datules be kauliukų, beriame anakardžius ir kokosų drožles ir, naudodami elektrinį smulkintuvą, labai gerai sutriname iki kuo vientisesnės masės.
3. Iš gautos masės formuojame norimo dydžio rutuliukus. Apvoliojame juos kokosų drožlėse.
4. Paruoštus rutuliukus paliekame valandai kitai šaldytuve. Kad būtų tvirtesni, galima juos ir laikyti būtent šaldytuve.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiams SoulFood ir Skaniai kepa