Krekeriai be glitimo
Tai traškūs ir labai skanūs krekeriai. Juos galima tiekti su humusu ir kitomis užtepėlėmis, prie sriubos ar salotų.
Ingredientai:
-
80 g avinžirnių miltų;
-
110 g ryžių miltų;
-
45 g sezamų sėklų;
-
45 g juodųjų sezamų sėklų;
-
20 g ispaninio šalavijo sėklų;
-
150 g vandens;
-
1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
-
0,5 arbat. šaukšt. malto kumino;
-
0,5 arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių;
-
šiek tiek druskos.
Gaminimas:
1. Suberiame į dubenį sausus ingredientus ir išmaišome.
2. Įpilame 100 ml vandens ir išmaišome. Toliau pilame pagal poreikį tol, kol tešla sušoks į vientisą kamuoliuką.
3. Tešlą plonai – iki 1–2 mm – iškočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lapų.
4. Gautą lakštą dedame ant kepimo skardos ir supjaustome norimo dydžio ir formos gabaliukais.
5. Krekerius kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30 min.
6. Visiškai atvėsiname ir nuimame nuo skardos.
Baltųjų pupelių ir pomidorų užtepėlė
Ši užtepėlė ne tik skani, bet ir maistinga – daug baltymų, geležies ir skaidulų. Todėl puikiai tiks ir vakarėliams, ir pikantiškiems pusryčiams ar kaip maistingas užkandis skubant.
Ingredientai:
-
1 nedidelis svogūnas, supjaustytas;
-
1 didelis pomidoras, supjaustytas;
-
1 česnako skiltelė, susmulkinta;
-
1 puodelis (255 g) virtų baltųjų pupelių (tiks ir iš skardinės);
-
0,5 arbat. šaukšt. druskos;
-
0,5 arbat. šaukšt. pipirų;
-
aliejaus, kepimui.
Gaminimas:
1. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir ant didelės ugnies pakepinkite svogūną, kol taps auksinės rudos spalvos (apie 5 minutes).
2. Į keptuvę sudėkite supjaustytą pomidorą ir smulkintą česnaką. Kepkite apie 5 minutes, kol išgaruos didžioji dalis skysčio.
3. Perskalaukite ir nusausinkite pupeles, suberkite jas į dubenį. Iš keptuvės į dubenį perkelkite iškeptas daržoves, druską, pipirus ir išmaišykite.
4. Viską sutrinkite virtuviniu kombainu arba rankiniu trintuvu.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“, Sveikas Receptas ir Challenge 22