Makaronai su žiedinio kopūsto padažu
Ingredientai:
-
400 g makaronų (nevirtų);
-
1 valg. šaukšt. aliejaus (geriausiai tinka alyvuogių);
-
1 žiedinio kopūsto galva, supjaustyta žiedynais;
-
2 morkos, supjaustytos;
-
1 tofu blokas, supjaustytas kubeliais;
-
4 pievagrybiai, supjaustyti;
-
3 česnako skiltelės;
-
1 stiklinė nesaldinto kokosų pieno;
-
druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
1. Dideliame puode garuose virkite žiedinį kopūstą, kol suminkštės.
2. Morkas pakepinkite su trupučiu aliejaus (apie 2 minutes).
3. Sudėkite į keptuvę pievagrybius ir tofu ir kepkite dar 2 minutes.
4. Išvirkite makaronus pagal pakuotės instrukcijas ir nusunkite.
5. Į trintuvą sudėkite išvirusį žiedinį kopūstą, kokosų pieną, česnaką, druską ir juoduosius pipirus. Trinkite iki vientisos masės.
6. Sudėkite makaronus į lėkštes ar dubenėlius, užpilkite padažu. Ant viršaus užbarstykite keptas morkas, tofu ir pievagrybius.
Pesto su kanapių sėklomis
Ingredientai:
-
40 g šviežių baziliko lapelių;
-
1 skiltelė česnako;
-
50 g kanapių sėklų be luobelių;
-
2 valg. šaukšt. mielių dribsnių;
-
2–3 valg. šaukšt. nerafinuoto alyvuogių aliejaus;
-
2 valg. šaukšt. citrinos sulčių.
Gaminimas:
Visus ingredientus sudedame į elektrinį maisto trintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Jeigu norite skystesnės konsistencijos, įpilkite šiek tiek daugiau aliejaus.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“, Challenge 22, Sveikas Receptas.