Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nori – gali atrasti: makaronai su žiedinio kopūsto padažu ir pesto su kanapių sėklomis

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų duetas.
Veganiški patiekalai
Veganiški patiekalai / Tinklaraščio nuotr.

Makaronai su žiedinio kopūsto padažu

Ingredientai:

  • 400 g makaronų (nevirtų);

  • 1 valg. šaukšt. aliejaus (geriausiai tinka alyvuogių);

  • 1 žiedinio kopūsto galva, supjaustyta žiedynais;

  • 2 morkos, supjaustytos;

  • 1 tofu blokas, supjaustytas kubeliais;

  • 4 pievagrybiai, supjaustyti;

  • 3 česnako skiltelės;

  • 1 stiklinė nesaldinto kokosų pieno;

  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

1. Dideliame puode garuose virkite žiedinį kopūstą, kol suminkštės.

2. Morkas pakepinkite su trupučiu aliejaus (apie 2 minutes).

3. Sudėkite į keptuvę pievagrybius ir tofu ir kepkite dar 2 minutes.

4. Išvirkite makaronus pagal pakuotės instrukcijas ir nusunkite.

5. Į trintuvą sudėkite išvirusį žiedinį kopūstą, kokosų pieną, česnaką, druską ir juoduosius pipirus. Trinkite iki vientisos masės.

6. Sudėkite makaronus į lėkštes ar dubenėlius, užpilkite padažu. Ant viršaus užbarstykite keptas morkas, tofu ir pievagrybius.

Tinklaraščio nuotr. /Makaronai su žiedinio kopūsto padažu
Tinklaraščio nuotr. /Makaronai su žiedinio kopūsto padažu

Pesto su kanapių sėklomis

Ingredientai:

  • 40 g šviežių baziliko lapelių;

  • 1 skiltelė česnako;

  • 50 g kanapių sėklų be luobelių;

  • 2 valg. šaukšt. mielių dribsnių;

  • 2–3 valg. šaukšt. nerafinuoto alyvuogių aliejaus;

  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių.

Gaminimas:

Visus ingredientus sudedame į elektrinį maisto trintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Jeigu norite skystesnės konsistencijos, įpilkite šiek tiek daugiau aliejaus.

Tinklaraščio nuotr. /Pesto su kanapių sėklomis
Tinklaraščio nuotr. /Pesto su kanapių sėklomis

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“, Challenge 22, Sveikas Receptas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai