Nori – gali atrasti: miso sriuba su priedais ir bulvių karis

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Veganiškų patiekalų duetas
Veganiškų patiekalų duetas / Tinklaraščio nuotr.

Miso sriuba su soba makaronais, bok choy ir shiitake grybais

Jei esate valgę azijietiško maisto restoranuose, turbūt ragavote miso sriubos. Ją pagaminti galite ir patys, tam daug pastangų tikrai nereikia ir išeina ne prasčiau nei restorane.

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 1 ryšulėlis soba makaronų;
  • sauja šviežių arba džiovintų shiitake grybų;
  • 90 g kietojo tofu;
  • 2 bok choy salotų gūžės;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 1 nykščio dydžio šviežio imbiero gabaliukas;
  • 500 ml daržovių sultinio;
  • 250 ml skysčio, likusio nuo išmirkytų shiitake (jei naudosite šviežius, tiesiog pilkite tą patį kiekį sultinio);
  • 2 valg. šaukšt. sojų padažo;
  • 1 valg. šaukšt. ryžių acto;
  • 2 valg. šaukšt. miso pastos;
  • patiekimui tiks: svogūno laiškai, sezamo sėklos, šviežios kalendros

Gaminimas:

1. Jei naudosite džiovintus shiitake grybus, užpilkite juos 250 ml verdančio vandens ir palikite mirkti bent 10 min.

2. Užkaiskite virti soba makaronus. Jiems išvirus, perplaukite šaltu vandeniu (kad nustotų virti ir neištižtų), o tada atidėkite.

3. Keptuvėje su sezamų aliejumi apie minutę pakepame smulkiai supjaustytą česnaką ir imbierą. Sudedame grybus ir bok choy. Užpilame 1 šaukštą sojos padažo ir vis pamaišydami kepame apie 5 min.

4. Sumažiname ugnį iki vidutinės, pilame sultinį ir grybų skystį, likusį sojos padažą, actą, dedame tofu, įmaišome miso pastą ir leidžiame pavirti apie 10–15 min., kol suminkštės bok choy.

5. Makaronus sudedame tik baigus virti sriubai arba galite iškart dėti į dubenį, iš kurio valgysite. Užbarstome sezamo sėklų, kalendros, svogūnų laiškų ir skanaujame.

Tinklaraščio nuotr. /Miso sriuba su priedais
Tinklaraščio nuotr. /Miso sriuba su priedais

Bulvių karis

Kai už lango šalta ir žvarbu, šis šildantis ir sotus bulvių karis bus būtent tai, ko jums reikia.

Ingredientai (2 porcijoms):

  • apie 100 g ryžių;
  • 4 vidutinio dydžio bulvės;
  • 1/2 baltojo svogūno;
  • 3 česnako skiltelės;
  • sauja pomidoriukų (galite dėti ir paprikos, morkų ar kitų norimų daržovių);
  • gera sauja špinatų, šviežių arba šaldytų;
  • 400 ml kokosų pieno;
  • 1 valg. šaukšt. pomidorų pastos;
  • 1 valg. šaukšt. kario prieskonių;
  • 2 arbat. šaukšt. ciberžolės;
  • 1/2 valg. šaukšt. rūkytos paprikos;
  • druskos;
  • pipirų;
  • šiek tiek žaliosios citrinos (laimo) ir šviežios kalendros (patiekimui).

Gaminimas:

1. Užkaičiame virti ryžius.

2. Kitame puode ar keptuvėje porą minučių apkepame smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką. Sudedame pomidorų pastą, sumaišome ir dar minutę pakepame.

3. Sudedame pomidoriukus, patraiškome, kepame, kol išsiskirs jų sultys.

4. Supilame kokosų pieną, prieskonius, bulves, supjaustytas kubeliais, špinatus ir troškiname ant vidutinės kaitros, kartais vis pamaišydami, kol suminkštės bulvės.

5. Patiekiame kartu su ryžiais, įsispaudžiame žaliosios citrinos sulčių ir užsiberiame kalendros – nebūtina, bet suteiks labai gero skonio!

Tinklaraščio nuotr. /Bulvių karis
Tinklaraščio nuotr. /Bulvių karis

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir @tofuvisainefu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis