Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nori – gali atrasti: moliūgų sriuba su mangu ir obuolių pyragas

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Veganiškų patiekalų duetas
Veganiškų patiekalų duetas / Tinklaraščio „Sveikas receptas“ nuotr.

Moliūgų sriuba su mangu

Ingredientai:

  • 500 g moliūgo;
  • 1 nedidelis mangas;
  • 350 g karšto vandens arba sultinio;
  • 150 g kokosų pieno;
  • 1 valg. šaukšt. aliejaus arba lydyto sviesto ghee;
  • 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 1 arbat. šaukšt. kario prieskonių mišinio;
  • 1/4 arbat. šaukšt. maltos ciberžolės;
  • 50-100 g šviežių/šaldytų kukurūzų;
  • pistacijų;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Moliūgą supjaustome nedideliais kubeliais.

2. Puode įkaitiname aliejų, dedame moliūgą ir maišydami kepame kelias munutes.

3. Beriame prieskonius ir išmaišome. Į puodą pilame karštą vandenį arba sultinį ir troškiname moliūgą 10-15 minučių.

4. Smulkiai supjaustome mangą.

5. Kai moliūgas suminkštės, dedame mangą, pilame kokosų pieną, citrinos sultis ir sutriname smulkintuvu.

6. Beriame kukurūzus, pagardiname druska ir užverdame.

7. Sriubą išpilstome į dubenėlius, papuošiame kukurūzais ir riešutais.

Tinklaraščio „Sveikas receptas“ nuotr./Moliūgų sriuba su mangu
Tinklaraščio „Sveikas receptas“ nuotr./Moliūgų sriuba su mangu

Obuolių pyragas su kreminiu pupelių įdaru

Ingredientai (28 cm skersmens apvaliai kepimo formai):

  • 120 g ryžių miltų;
  • 40 g avinžirnių miltų;
  • 30 g kukurūzų miltų;
  • 15 g linų sėmenų;
  • 55 g šilto vandens;
  • 70 g tirpinto kokosų aliejaus;
  • 70 g šaltos obuolių tyrės;
  • 1 valg. šaukšt. klevų sirupo;
  • žiupsnis druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. malto cinamono;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.

įdarui:

  • 100 g virtų arba konservuotų baltųjų pupelių;
  • 200 g obuolių tyrės;
  • 3 valg. šaukšt. klevų sirupo;
  • 15 g kukurūzų krakmolo;
  • 1/3 arbat. šaukšt. malto cinamono;
  • 2-3 obuoliai.

Gaminimas:

1. Sumalame linų sėmenis ir užpilame vandeniu. Paliekame 3-5 minutėm.

2. Persijojame miltus su kepimo milteliais, druska ir cinamonu.

3. Linų sėmenis sumaišome su sirupu ir šalta obuolių tyre. Pilame kokosų aliejų ir labai gerai išmaišome iki emulsijos.

4. Sujungiame 2 mases maišydami mentele. Įsukame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą 15 minučių.

5. Įdarui skirtus ingredientus dedame į smulkintuvą ir sutriname. Pertriname per sietelį.

6. Obuolius supjaustome plonomis skiltelėmis.

7. Tešlą rankomis paskirstome kepimo formoje ir subadome šakute. Ant viršaus paskirstome įdarą ir obuolius.

8. Pyragą kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

9. Atvėsiname kepimo formoje ir statome į šaldytuvą 2 val. (galima palikti ir per naktį).

Tinklaraščio „Sveikas receptas“ nuotr./Veganiškas obuolių pyragas
Tinklaraščio „Sveikas receptas“ nuotr./Veganiškas obuolių pyragas

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiui Sveikas receptas ir jo autorei Oksanai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais