Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nori – gali atrasti: naminė „Nutella“ bei tartaletės su figom ir riešutais

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų duetas.
Veganiški desertai
Veganiški desertai / Tinklaraštininkės nuotr.

Šokoladinis lazdyno riešutų kremas arba naminė „Nutella“

Ingredientai:

  • 250 g lazdyno riešutų;

  • 3 valg. šaukšt. grynos kakavos;

  • 3 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;

  • 1/2 arbat. šaukšt. druskos;

  • 100 g klevų sirupo;

  • 3 valg. šaukšt. augalinio „pieno“ (nebūtina, stebėkite, kokia bus tekstūra).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.

2. Sudėkite lazdyno riešutus į kepimo skardą ir kepkite apie 10–15 min. Stebėkite, kad nepradėtų degti, jei reikės, išimkite iš orkaitės anksčiau.

3. Išimkite riešutus iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Sudėkite ant virtuvinės šluostės ir gerai patrinkite – taip lengviau atsiskirs žievelės. To daryti nebūtina, bet pašalinus išorinį apvalkalą, galutinė tekstūra ir skonis tampa geresni.

4. Sudėkite lazdyno riešutus į virtuvinį kombainą ir trinkite, kol jie taps miltų konsistencijos. Į trintuvą suberkite kakavos miltelius, druską ir kokosų aliejų – viską sutrinkite.

5. Supilkite klevų sirupą ir porą kartų pamaišykite, kol mišinys taps vientisas. Galite įpilti šiek tiek augalinio „pieno“, jei matote, kad tekstūra nėra tokia kreminė, kokios norėtumėte.

Tinklaraštininkės nuotr. /Lazdyno riešutų kremas
Tinklaraštininkės nuotr. /Lazdyno riešutų kremas

Tartaletės su figomis ir lazdyno riešutais

Ingredientai:

  • 5 datulės;

  • 3 valg. šaukšt. avižinių miltų;

  • 100 g avižinių dribsnių;

  • 3 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;

  • 2 valg. šaukšt. aukštos kokybės grynos kakavos;

  • 1/2 arbat. šaukšt. vanilės;

  • 100 g naminės „Nutellos“ (iš recepto aukščiau);

  • 1/2 arbat. šaukšt. cinamono;

  • 1/4 arbat. šaukšt. druskos;

  • 1 sauja lazdyno riešutų;

  • 1 sauja migdolų;

  • 4 šviežios figos.

papildomai (nebūtinai, rinkitės pagal skonį):

  • kakavos pupelių gabaliukų;

  • juodojo šokolado;

  • mėlynių.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.

2. Datules bent 30 min. pamirkykite šiltame vandenyje.

3. Į elektrinį trintuvą (blenderį) sudėkite lazdyno riešutus ir migdolus bei sutrinkite iki smulkesnių gabaliukų, tačiau nepersistenkite, negaminame riešutų sviesto.

4. Supilkite kokosų aliejų ir išmaišykite. Iš šio mišinio paimkite ir atidėkite 2 šaukštelius dekoratyviniams trupiniams. Sudėkite avižinius dribsnius ir sumaišykite.

5. Iš datulių išimkite kauliukus ir kartu su kokosų aliejumi įmaišykite į mišinį.

6. Suberkite kakavos miltelius ir dar kartą sumaišykite, kol viskas gerai susijungs ir mišinys gražiai sulips. Jei jaučiate, kad tekstūra per sausa ir nelimpa, palaipsniui įpilkite kelis šaukštelius vandens, kuris liko nuo datulių mirkymo.

7. Suberkite vanilę bei cinamoną ir gerai išmaišykite.

8. Keksiukų arba tartalečių formeles gerai ištepkite kokosų aliejumi.

9. Imkite saują mišinio ir stipriai įspauskite į formeles.

10. Dėkite į orkaitę 8–10 min.

11. Išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti.

12. Kiekvieną tartaletę pripildykite 2 valgomaisiais šaukštais naminės „Nutellos“ (lazdynų riešutų kremo).

13. Papuoškite šviežių figų griežinėliais ir mėlynėmis. Pabarstykite lazdyno riešutų ir migdolų trupiniais, ar kakavos gabaliukais bei tarkuotu juoduoju šokoladu.

Tinklaraštininkės nuotr. /Tartaletės
Tinklaraštininkės nuotr. /Tartaletės

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Laurai Stankevičiūtei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais