Augalinę jogurto ar pudingo alternatyvą pasigaminti gali būti labai paprasta, tam net neprireiks pirkti jau paruoštų augalinių jogurtų.
Tereikia augalinio „pieno“, čija sėklų ir pasirinkto saldiklio, pavyzdžiui, klevų sirupo. Išbrinkusios čija sėklos ne tik suteiks tirštą konsistenciją, bet bus ir naudingų medžiagų šaltiniu.
Čija sėklų pudingas su bananais ir uogomis
Ingredientai (1 porcijai):
- 0,5 gerai sunokusio banano;
- 200 ml augalinio pieno (naudotas migdolų);
- 40 g čija sėklų;
- 1 šaukštas klevų sirupo (arba kito saldiklio).
Gaminimas:
1. Pusę banano sutrinti šakute. Jį sumaišyti su „pienu“, čija sėklomis ir klevų sirupu iki vientisos masės.
2. Visą mišinį supilti į stiklinę ar 2 mažus indelius ir laikyti šaldytuve bent 3 valandas arba per naktį.
3. Prieš valgant galima užsidėti mėgstamų uogų ir kitų priedų (recepte naudotos šilauogės).
Linų sėmenų ir čija pudingas su uogomis
Ingredientai:
- 2 arbat. šaukšt. ispaninio šalavijo sėklų;
- 2 valg. šaukšt. linų sėmenų;
- 1 valg. šaukšt. saulėgrąžų sėklų;
- 5 smulkiai supjaustytų migdolų;
- 6 valg. šaukšt. augalinio pieno;
- 1 valg. šaukšt. klevų sirupo (nebūtinai);
- 3 valg. šaukšt. šaldytų šilauogių (arba kitų uogų);
- 1/4 arbat. šaukšt. malto cinamono.
Gaminimas:
1. Sumaišome visus ingredientus ir nakčiai paliekame šaldytuve.
2. Kitą rytą papuošiame pudingą uogomis ir tiekiame.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiuams Plantasticka ir Sveikas receptas.