Nori – gali atrasti: slyvų pyragas ir šokoladinė kava

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Slyvų pyragas ir šokoladinė kava
Slyvų pyragas ir šokoladinė kava / Tinklaraštininkės nuotr.

Slyvų pyragas

Tai labai gardus, aromatingas pyragas, kuris tiks ramiam pasisėdėjimui prie kvapnios arbatos.

Ingredientai:

pyrago viršui:

  • 300 g slyvų (5-6 kaulavaisiai);
  • 15 g nerafinuoto cukraus;
  • 20 g citrinų sulčių;
  • 1/2 arbat. šaukšt. malto kardamono.

tešlai:

  • 90 g ryžių miltų;
  • 100 g migdolų pieno;
  • 80 g obuolių tyrės (be cukraus);
  • 80 g nerafinuoto cukraus;
  • 60 g kukurūzų miltų;
  • 60 g migdolų miltų;
  • 40 g alyvuogių aliejaus;
  • 30 g citrinų sulčių;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. malto kardamono;
  • 0,5 arbat. šaukšt. malto cinamono;
  • 1 žiupsnis druskos.

Gaminimas:

1. Cukrų sumaišome su kardamonu.

2. Slyvas nuplauname, perpjauname pusiau ir išimamame kauliukus. Dedame ant lėkštės, apibarstome cukrumi, sumaišytu su kardamonu, ir apšlakstome citrinos sultimis. Paliekame 15-30 min.

3. Sumaišome miltus, prieskonius ir kepimo miltelius.

4. Į atskirą dubenį pilame migdolų pieną, citrinos sultis ir išmaišome. Dedame obuolių tyrę, beriame cukrų, pilame aliejų ir išplakame. Suberiame miltų mišinį, išmaišome.

5. Tešlą krečiame į aliejumi pateptą formą, ant viršaus išdėliojame slyvas. Nereikia ant pyrago pilti nuo slyvų likusių sulčių!

6. Kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-45 minutes. Iškeptą pyragą pilnai atvėsiname kepimo formoje ir išimame.

Tinklaraštininkės nuotr. /Slyvų pyragas
Tinklaraštininkės nuotr. /Slyvų pyragas

Šokoladinė kava

Jei mėgstate kakavą ir kavą, pabandykite tai sujungti į vieną gėrimą – šokoladinę kavą.

Ingredientai:

  • 60 ml jau paruoštos kavos;
  • 40 g kakavos masės (arba 30 g juodojo šokolado ir 3 šaukšteliai kakavos miltelių);
  • 250 ml augalinio pieno;
  • 2 žiupsniai malto cinamono;
  • 2 žiupsniai malto kardamono;
  • cukraus ar sirupo pagal skonį.

Gaminimas:

1. Pilame pieną į puodą, dedame kakavos masę ir beriame prieskonius.

2. Ant vidutinės ugnies kaitiname, kol kakavos masė ištirps.

3. Pilame kavą, dedame cukrų, išmaišome ir išpilstome.

Tinklaraštininkės nuotr. /Šokoladinė kava
Tinklaraštininkės nuotr. /Šokoladinė kava

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiui Sveikas receptas ir jo autorei Oksanai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų