Slyvų pyragas
Tai labai gardus, aromatingas pyragas, kuris tiks ramiam pasisėdėjimui prie kvapnios arbatos.
Ingredientai:
pyrago viršui:
- 300 g slyvų (5-6 kaulavaisiai);
- 15 g nerafinuoto cukraus;
- 20 g citrinų sulčių;
- 1/2 arbat. šaukšt. malto kardamono.
tešlai:
- 90 g ryžių miltų;
- 100 g migdolų pieno;
- 80 g obuolių tyrės (be cukraus);
- 80 g nerafinuoto cukraus;
- 60 g kukurūzų miltų;
- 60 g migdolų miltų;
- 40 g alyvuogių aliejaus;
- 30 g citrinų sulčių;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 0,5 arbat. šaukšt. malto kardamono;
- 0,5 arbat. šaukšt. malto cinamono;
- 1 žiupsnis druskos.
Gaminimas:
1. Cukrų sumaišome su kardamonu.
2. Slyvas nuplauname, perpjauname pusiau ir išimamame kauliukus. Dedame ant lėkštės, apibarstome cukrumi, sumaišytu su kardamonu, ir apšlakstome citrinos sultimis. Paliekame 15-30 min.
3. Sumaišome miltus, prieskonius ir kepimo miltelius.
4. Į atskirą dubenį pilame migdolų pieną, citrinos sultis ir išmaišome. Dedame obuolių tyrę, beriame cukrų, pilame aliejų ir išplakame. Suberiame miltų mišinį, išmaišome.
5. Tešlą krečiame į aliejumi pateptą formą, ant viršaus išdėliojame slyvas. Nereikia ant pyrago pilti nuo slyvų likusių sulčių!
6. Kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-45 minutes. Iškeptą pyragą pilnai atvėsiname kepimo formoje ir išimame.
Šokoladinė kava
Jei mėgstate kakavą ir kavą, pabandykite tai sujungti į vieną gėrimą – šokoladinę kavą.
Ingredientai:
- 60 ml jau paruoštos kavos;
- 40 g kakavos masės (arba 30 g juodojo šokolado ir 3 šaukšteliai kakavos miltelių);
- 250 ml augalinio pieno;
- 2 žiupsniai malto cinamono;
- 2 žiupsniai malto kardamono;
- cukraus ar sirupo pagal skonį.
Gaminimas:
1. Pilame pieną į puodą, dedame kakavos masę ir beriame prieskonius.
2. Ant vidutinės ugnies kaitiname, kol kakavos masė ištirps.
3. Pilame kavą, dedame cukrų, išmaišome ir išpilstome.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiui Sveikas receptas ir jo autorei Oksanai.