Sušių tortas
Ingredientai:
-
sušiams tinkančių ryžių;
-
„Nori“ lapų sušiams;
-
tofu;
-
virtos morkos;
-
avokado;
-
paprikos;
-
agurko (šviežio ar rauginto);
-
svogūno laiškų;
-
veganiško majonezo;
-
sezamų sėklų;
-
druskos.
Gaminimas:
1. Sušiams skirtus ryžius išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės. Pasūdykite. Neretai būna naudojamas ir ryžių actas, o aš naudojau „Ume“ padažą.
2. Tofu, virtą morką, avokadą, agurką, papriką supjaustykite plonais šiaudeliais. Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus.
3. Pasirinktą formą išklokite „Nori“ lapu, tuomet padenkite plonu virtų ryžių sluoksniu, aptepkite jį veganišku majonezu, pabarstykite sezamų sėklomis.
4. Ant paruošto ryžių sluoksnio dėliokite šiaudeliais pjaustytus produktus ir pabarstykite svogūnų laiškais. Uždenkite dar vieną „Nori“ lapų sluoksnį ir vėl viską pakartokite. Sluoksnių darykite tiek, kiek užteks produktų.
5. Paskutinį ryžių sluoksnį tik aptepkite majonezu, pabarstykite sezamų sėklomis ir svogūnų laiškais. Taip paruoštą tortą palikite bent porai valandų pastovėti šaldytuve.
Avietiniai ryžių kvadratėliai
Ingredientai:
-
0,5 puodelio virtų laukinių arba rudųjų ryžių;
-
1 puodelis mirkytų datulių;
-
1/2 puodelio kokosų drožlių;
-
druskos;
-
1 puodelis šiek tiek pasmulkintų šaldytų aviečių.
Gaminimas:
1. Visus ingredientus, išskyrus šaldytas avietes, dedame į maisto smulktintuvą ir smulkiname, kol masė taps daugmaž vientisa.
2. Sluoksniuojame. Pusę gautos masės dedame į kepimo popieriumi išklotą maždaug 7x12 cm kepimo formą ar kokį kitokį indą (aš naudojau paprasčiausią plastikinį indą maistui). Ant viršaus dedame avietes, o ant jų likusią dalį ryžių masės. Rankomis ar mentele šiek tiek paspaudžiame.
3. Dedame į šaldymo kamerą. Geriausia reikėtų palaikyti per naktį.
4. Ištraukus iš kameros supjaustome gabalėliais, pabarstome kokosų drožlėmis ir ragaujame!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiams Bungevilijos ir Skaniai kepa