Tortilijos su gvakamole
Šios tortilijos puikiai tiks kaip greiti pusryčiai arba galės pasitarnauti kaip sotus užkandis. Viskas, ko reikės joms pasigaminti, tai keletas ingredientų ir apie 10 minučių jūsų laiko. Jei netoleruojate glitimo, vietoje kvietinių tortilijų naudokite kukurūzų.
Ingredientai (3 porcijoms):
-
6 tortilijos;
-
2 vidutinio dydžio prinokę avokadai;
-
1 pomidoras;
-
1 geltonoji paprika (tiks ir kitų spalvų);
-
½ svogūno;
-
1 česnako skiltelės;
-
2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
-
1 arbat. šaukšt. smulkintos šviežios kalendros;
-
„tabasco “ padažo, pagal skonį;
-
šlakelis žaliosios citrinos (laimo) sulčių.
Gaminimas:
1. Perpjauname avokadus per pusę, išimame kauliukus ir šaukštu išskobiame ir sudedame avokadų minkštimą į dubenėlį. Sutriname avokadus šakute. Nebūtina trinti iki vientisos masės, gali likti avokadų gabaliukų, bus tik skaniau.
2. Pomidorą ir papriką supjaustome mažais kubeliais ir dedame į tą patį dubenį.
3. Susmulkiname svogūną ir česnaką, beriame į dubenėlį, viską sumaišome.
4. Užpilame aliejaus, žaliosios citrinos sulčių, tabasco, barstome druskos ir kalendros, viską gerai sumaišome.
5. Pašildome totilijas keptuvėje - užteks tik poros sekundžių iš abiejų pusių.
6. Paskirstome gvakamolę ant tortilijų, sulenkiame ir skanaujame!
Тofu spurgos
Jei mėgstate varškės spurgas, jums tikrai patiks ir šios tofu spurgos. Skonis identiškas, o tekstūra tokia, kokia ir turi būti – trašku iš išorės ir minkšta viduje. Net jei nesate didelis tofu fanas, šias spurgas tikrai verta išmėginti, nes pagaminti labai paprasta, o tofu visai nesijaučia!
Ingredientai (12 spurgų):
-
180 g kietojo tofu;
-
1-2 valg. šaukšt. cukraus
-
50 ml akvafabos (skysčio, likusio nuo konservuotų ar virtų avinžirnių);
-
65 g miltų;
-
⅓ arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
-
žiupsnelis druskos;
-
neutralaus aliejaus (geriausia saulėgražų ar rapsų);
-
cukraus pudros papuošimui.
Gaminimas:
1. Maisto smulkintuvu ar rankiniu trintuvu sutriname tofu (be skysčio), cukrų ir akvafabą iki vientisos masės.
2. Persijojame miltus su kepimo milteliais ir druska. Suberiame į dubenį su tofu mišinių. Viską gerai sumaišome.
3. Formuojame maždaug nepilno šaukšto dydžio rutuliukus, dedame į įkaitintą aliejų ir kepame apie 5-7 min. arba kol gražiai paruduos.
4. Iškeptas spurgas dedame ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.
5. Pabarstome cukraus pudra ir skanaujame, kol karštos!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame Challenge 22 ir @tofuvisainefu