Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nori – gali atrasti: tortilijos su gvakamole ir karštos tofu spurgos

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Veganiškų patiekalų duetas
Veganiškų patiekalų duetas / Tinklaraščio nuotr.

Tortilijos su gvakamole

Šios tortilijos puikiai tiks kaip greiti pusryčiai arba galės pasitarnauti kaip sotus užkandis. Viskas, ko reikės joms pasigaminti, tai keletas ingredientų ir apie 10 minučių jūsų laiko. Jei netoleruojate glitimo, vietoje kvietinių tortilijų naudokite kukurūzų.

Ingredientai (3 porcijoms):

  • 6 tortilijos;

  • 2 vidutinio dydžio prinokę avokadai;

  • 1 pomidoras;

  • 1 geltonoji paprika (tiks ir kitų spalvų);

  • ½ svogūno;

  • 1 česnako skiltelės;

  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;

  • 1 arbat. šaukšt. smulkintos šviežios kalendros;

  • „tabasco “ padažo, pagal skonį;

  • šlakelis žaliosios citrinos (laimo) sulčių.

Gaminimas:

1. Perpjauname avokadus per pusę, išimame kauliukus ir šaukštu išskobiame ir sudedame avokadų minkštimą į dubenėlį. Sutriname avokadus šakute. Nebūtina trinti iki vientisos masės, gali likti avokadų gabaliukų, bus tik skaniau.

2. Pomidorą ir papriką supjaustome mažais kubeliais ir dedame į tą patį dubenį.

3. Susmulkiname svogūną ir česnaką, beriame į dubenėlį, viską sumaišome.

4. Užpilame aliejaus, žaliosios citrinos sulčių, tabasco, barstome druskos ir kalendros, viską gerai sumaišome.

5. Pašildome totilijas keptuvėje - užteks tik poros sekundžių iš abiejų pusių.

6. Paskirstome gvakamolę ant tortilijų, sulenkiame ir skanaujame!

Tinklaraščio nuotr./Tortilijos su gvakamole
Tinklaraščio nuotr./Tortilijos su gvakamole

Тofu spurgos

Jei mėgstate varškės spurgas, jums tikrai patiks ir šios tofu spurgos. Skonis identiškas, o tekstūra tokia, kokia ir turi būti – trašku iš išorės ir minkšta viduje. Net jei nesate didelis tofu fanas, šias spurgas tikrai verta išmėginti, nes pagaminti labai paprasta, o tofu visai nesijaučia!

Ingredientai (12 spurgų):

  • 180 g kietojo tofu;

  • 1-2 valg. šaukšt. cukraus

  • 50 ml akvafabos (skysčio, likusio nuo konservuotų ar virtų avinžirnių);

  • 65 g miltų;

  • ⅓ arbat. šaukšt. kepimo miltelių;

  • žiupsnelis druskos;

  • neutralaus aliejaus (geriausia saulėgražų ar rapsų);

  • cukraus pudros papuošimui.

Gaminimas:

1. Maisto smulkintuvu ar rankiniu trintuvu sutriname tofu (be skysčio), cukrų ir akvafabą iki vientisos masės.

2. Persijojame miltus su kepimo milteliais ir druska. Suberiame į dubenį su tofu mišinių. Viską gerai sumaišome.

3. Formuojame maždaug nepilno šaukšto dydžio rutuliukus, dedame į įkaitintą aliejų ir kepame apie 5-7 min. arba kol gražiai paruduos.

4. Iškeptas spurgas dedame ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.

5. Pabarstome cukraus pudra ir skanaujame, kol karštos!

Tinklaraščio nuotr./Tofu spurgos
Tinklaraščio nuotr./Tofu spurgos

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame Challenge 22 ir @tofuvisainefu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais