Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nori – gali atrasti: trinta moliūgų sriuba ir orkaitėje kepti falafeliai

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Veganiškų patiekalų duetas
Veganiškų patiekalų duetas / Tinklaraščio nuotr.

Trinta moliūgų sriuba su kokosų pienu

Ingredientai:

  • kelios bulvės;
  • 1 svogūnas;
  • kelios skiltelės česnako;
  • gabalas moliūgo (tinka ir šaldytas);
  • kokosų pieno
  • daržovių sultinio (tinka ir pagamintas iš ekologiško kubelio);
  • prieskonių (druskos, pagal skonį – ciberžolės, raudonėlių, šalavijų);
  • mėgstamų pabarstukų.

Gaminimas:

1. Nuskustas ir supjaustytas bulves dedame į puodą, užpilame vandeniu, metame sultinio kubelį ir verdame.

2. Keptuvėje pakepiname supjaustytą svogūną ir česnaką. Į keptuvę dedame ir moliūgą, viską patroškiname.

3. Bulvėms išvirus, keptuvės turinį pilame į puodą, o tada sutriname rankiniu maisto trintuvu. Trindami supilame ir kokosų pieną.

4. Patiekdami sriubą pabarstome skrudintom moliūgų sėklomis, lukštentom kanapėmis, chia sėklomis ar kitais mėgstamais pabarstukais.

Tinklaraščio nuotr. /Trinta moliūgų sriuba su kokosų pienu
Tinklaraščio nuotr. /Trinta moliūgų sriuba su kokosų pienu

Falafeliai

Ingredientai:

  • 400 g nusunktų konsevuotų avinžirnių;
  • 1 svogūnas;
  • 2-3 skiltelės česnako;
  • 3-4 valg. šaukšt. miltų;
  • 1 valg. šaukšt. kmynų;
  • sauja petražolių;
  • 2 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • prieskonių – pagal skonį, tačiau užtenka ir tik druskos bei ciberžolės.

Gaminimas:

1. Sutrinkite avinžirnius, sudėkite supjaustytą svogūną, išspauskite česnaką, suberkite smulkintas petražoles ir visus kitus ingredientus.

2. Gautą masę išminkykite rankomis, suformuokite falafelius, sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

3. Kepkite 30 min. iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (režimas – su „vėjeliu“).

Tinklaraščio nuotr. /Falafeliai
Tinklaraščio nuotr. /Falafeliai

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame Plantastic.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais