Trinta moliūgų sriuba su kokosų pienu
Ingredientai:
- kelios bulvės;
- 1 svogūnas;
- kelios skiltelės česnako;
- gabalas moliūgo (tinka ir šaldytas);
- kokosų pieno
- daržovių sultinio (tinka ir pagamintas iš ekologiško kubelio);
- prieskonių (druskos, pagal skonį – ciberžolės, raudonėlių, šalavijų);
- mėgstamų pabarstukų.
Gaminimas:
1. Nuskustas ir supjaustytas bulves dedame į puodą, užpilame vandeniu, metame sultinio kubelį ir verdame.
2. Keptuvėje pakepiname supjaustytą svogūną ir česnaką. Į keptuvę dedame ir moliūgą, viską patroškiname.
3. Bulvėms išvirus, keptuvės turinį pilame į puodą, o tada sutriname rankiniu maisto trintuvu. Trindami supilame ir kokosų pieną.
4. Patiekdami sriubą pabarstome skrudintom moliūgų sėklomis, lukštentom kanapėmis, chia sėklomis ar kitais mėgstamais pabarstukais.
Falafeliai
Ingredientai:
- 400 g nusunktų konsevuotų avinžirnių;
- 1 svogūnas;
- 2-3 skiltelės česnako;
- 3-4 valg. šaukšt. miltų;
- 1 valg. šaukšt. kmynų;
- sauja petražolių;
- 2 valg. šaukšt. aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- prieskonių – pagal skonį, tačiau užtenka ir tik druskos bei ciberžolės.
Gaminimas:
1. Sutrinkite avinžirnius, sudėkite supjaustytą svogūną, išspauskite česnaką, suberkite smulkintas petražoles ir visus kitus ingredientus.
2. Gautą masę išminkykite rankomis, suformuokite falafelius, sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
3. Kepkite 30 min. iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (režimas – su „vėjeliu“).
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame Plantastic.