„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Nori – gali atrasti: veganiškas Kijevo kotletas

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas receptas.
Veganiškas Kijevo kotletas
Veganiškas Kijevo kotletas / Tinklaraščio nuotr.

Jeigu maitindamiesi augaliniu maistu pasiilgstate tam tikrų tradicinių patiekalų, nesirūpinkite – nebūtina savęs riboti. Net jei kol kas ir nepavyksta parduotuvėje rasti visų patiekalų veganiškų alternatyvų, čia tikrai surasite produktų, iš kurių galėsite pasigaminti viską, ko tik trokšta širdis.

Galbūt jums bus įdomu išbandyti veganišką Kijevo kotletą ir įsitikinti, kad augalinė mityba neverčia mūsų atsisakyti mėgstamų patiekalų, o tik pasiūlo alternatyvas?

Ingredientai (3 kotletams):

  • 120 g seitano (kviečių glitimo);

  • 30 g kvietinių miltų;

  • 10 g maistinių mielių;

  • 175 ml vandens;

  • 2 arbat. šaukšt. prieskonių paukštienai;

  • 2 arbat. šaukšt. svogūnų granulių.

įdarui:

  • 1 valg. šaukšt. augalinio sviesto;

  • 1–2 česnakų skiltelės;

  • sauja šviežių petražolių.

kepimui:

  • 30 g kvietinių miltų;

  • 70 ml augalinio pieno;

  • maltų džiūvėsėlių;

  • aliejaus.

Gaminimas:

1. Sviestą sumaišyti su smulkintais arba sutrintais česnakais ir petražolėmis. Padalinus į tris dalis, dėti ant atkirptų maistinės plėvelės dalių, suvynioti (kad išeitų ovalo forma) ir dėti į šaldiklį.

2. Sumaišyti visus sausus ingredientus kotletams ir supilti į juos vandenį, vėl išmaišyti ir porą minučių paminkyti rankomis.

3. Gautą tešlą padalinti į tris dalis, kiekvieną dalį rankomis ar kočiojant išploti į blyną, į jo vidurį įdėti sviesto gabalėlį iš šaldiklio, susukti į pailgą kotletą ir gerai suspausti rankomis, stengiantis, kad neliktų tarpų. Tokį suformuotą kotletą suvynioti į foliją.

4. Susuktus į foliją kotletus troškinti garuose maždaug 30 minučių, vėliau palikti šiek tiek atvėsti. Iš kotletų sviestas gali ir išbėgti – tad svarbu atidžiai pažiūrėti, ar kotlete nėra tarpų, ir stengtis juos užspausti kotleto mase.

5. Sumaišyti augalinį pieną su miltais, į jį pamerkti kotletą, tuomet apvolioti džiūvėsėliuose ir dėti į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Apkepti abi puses, kol paruduos.

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir @plantasticka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs