„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Nori – gali atrasti: veganiški kepiniai be gliuteno – beigeliai ir duona

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Veganiški kepiniai be gliuteno
Veganiški kepiniai be gliuteno / Tinklaraščio nuotr.

Beigeliai be gliuteno

Ingredientai:

  • 290 g migdolų miltų;
  • 130 g tapijokos miltų;
  • 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 2 valg. šaukšt. obuolių sidro acto;
  • 125 g šilto vandens;
  • norimų pabarstukų;
  • vandens;
  • alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Įpilame obuolių sidro actą ir po truputį pilame vandenį bei maišome, kol gauname vientisos konsistencijos masę.

2. Suvoliojame 6 rutuliukus ir suformuojame beigelius.

3. Užverdame puodą su vandeniu ir apverdame beigelius 1 min.

4. Įkaitiname orkaitę iki 205 laipsnių temperatūros ir dedame kepti beigelius – iš pradžių 10 min. Po to išimame, kiekvieną beigelį aptepame vandens ir aliejaus mišiniu ir užbarstome norimų prieskonių ar pabarstukų. Tuomet dedame atgal į orkaitę ir kepame dar 25 min.

5. Ištraukiame iš orkaitės, leidžiame visiškai atvėsti ir ragaujame.

Tinklaraščio nuotr./Veganiški beigeliai be gliuteno
Tinklaraščio nuotr./Veganiški beigeliai be gliuteno

Duona be gliuteno

Ingredientai:

  • 100 g grikių miltų;
  • 100 g ryžių miltų;
  • 100 g avinžirnių miltų;
  • 40 g tapijokos (tinka ir marantos milteliai);
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • ½ arbat. šaukšt. kepimo sodos;
  • 1-1,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 50 g mėgstamų sėklų (aš naudojau moliūgų sėklas);
  • 450 ml vandens;
  • 30 g maltų balkšvojo gysločio sėklų luobelių.

Gaminimas:

1. Sumaišome balkšvojo gysločio sėklas su vandeniu ir palaikome 20-30 min. Kitame inde sumaišome kitus produktus.

2. Kai balkšvojo gysločio sėklos išbrinksta, supilame mišinį ant miltų ir maišome – geriausia tą daryti rankiniu arba stacionariu mikseriu naudojant tešlos antgalį. Žinoma galima ir rankomis, bet ilgiau užtruksite.

3. Kai išmaišote tešlą, suformuokite norimą duonos kepalą, galima jį šiek tiek pabarstyti tapijokos milteliais.

4. Dėkite kepti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 50-60 min. Iškepusiai duonai leiskite atvėsti ir tik tuomet ragaukite.

Tinklaraščio nuotr./Veganiška duona be gliuteno
Tinklaraščio nuotr./Veganiška duona be gliuteno

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiui so_delicious_vegan

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs